zondag 20 januari 2013

Messiaanse gemeente in Kiryat Gat uitgebrand


Het gebouw van de Messiaanse gemeente van Kiryat Gat, in zuidelijk Israël, is eerder deze maand uitgebrand nadat een onbekend gebleven persoon een brandbom door het raam gooide.

De gemeente in Kiryat Gat stond onder auspiciën van de Messiaanse gemeente Beit Hallel in de nabijgelegen kuststad Ashdod. De predikant van Beit Hallel, Israel Pochtar, schreef het volgende bericht betreffende de brandstichting:

'Enkele weken geleden is onze gemeente in Kiryat Gat uitgebrand. Het was de enige gemeente in de stad, met een grote visie voor de toekomst, betrokken bij de hulp aan veel mensen. Onze invloed in de stad heeft blijkbaar bij sommigen geleid tot 'bezorgdheid', en zij hebben besloten ons werk te stoppen door het gebouw in brand te steken.

Het gebeurde op een avond na een dienst, dat iemand een benzinebom ('Molotovcocktail') door een raam gooide en alles vlam vatte. Brandstichting is een misdrijf, dus uiteraard heeft niemand er de verantwoordelijkheid voor genomen.

De verhuurder van het gebouw heeft echter goede connecties in Kiryat Gat en is er in geslaagd na te gaan wie hiervoor verantwoordelijk kan zijn. Het was duidelijk dat deze aanval op ons een religieus karakter heeft.

Dit was de enige zaal voor onze gemeente in Kiryat Gat; we hebben nu geen plaats meer voor ontmoeting en gebed. Niet alleen het gebouw is beschadigd, ook de muziekinstallatie binnen is vernield. De verhuurde is een goede vriend, hij is bereid de reparatiekosten te betalen en het eigen risico komt voor onze rekening'.

Bron: IsraelToday

Read: Israeli Messianic Congregation Building Burned Down

Pray For Israel Pochtar, His Family; and Congregation Members