zondag 11 augustus 2013

NOS Media Watch



Wij monitoren de anti-Israel leugens van het NOS Nieuws / Journaal



Graag wil ik een klacht indienen jegens uw onjuiste berichtgeving in het NOS journaal 11 augustus jongstleden, met betrekking tot het Israëlisch Palestijns conflict. U noemde daarin een aantal onjuiste termen (die kunnen ook als valselijk of leugenachtig betiteld worden).

De eerste incorrecte term is: "bezet Palestijns gebied", of "bezette Palestijnse gebieden".

De gebieden op de West-Bank behoren historisch en bijbels aan het joodse volk toe (ze heten officieel Judea en Samaria). Na de oorlog in 1967 heeft het Israëlische leger dit gebied legaal veroverd op Jordanië, nadat Jordanië een agressie -oorlog begonnen was (samen met Syrië en Egypte). Israël heeft het gebied ingelijfd, dat nu genoemd wordt de West-Bank oftewel de westelijke Jordaanoever. Deze gebieden zijn niet bezet door Israël, maar worden door de wereldpolitiek tot betwiste gebieden veroordeeld. Dat de NOS dit incorrect 'bezette Palestijnse gebieden' noemt, maakt dat u als nieuwsbrenger partij kiest, en u hiermee uw neutraliteit verliest.

De tweede incorrecte term is: "het Palestijnse deel van Jeruzalem".

Dit is heel simpel, dat bestaat niet. Heel Jeruzalem wordt door Israël en de Israëlisch bestuurd. Er is wel een Arabische wijk in Oost-Jeruzalem. Maar Palestijnen hebben geen gedeelte van Jeruzalem.

Gaarne zien wij correctie van uw berichtgeving. Want hierdoor wordt de publieke opinie zeer misleid en verkeerd ingelicht.

Met vriendelijke groeten,

Henoch.

Zie ook: Vandaag in anti-Israel-NOS-Nieuws