donderdag 9 mei 2013

Joden aangevallen om bidden op Tempelberg



Woensdag werden vijf Joodse mannen gearresteerd voor het ongestoord bidden bovenop Jeruzalems Tempelberg, een geloofsuiting waardoor de vele hen omringende moslims in woede explodeerden.

De politie die op de beladen heilige plaats geplaatst was, zei dat een menigte moslims zich rond de Joodse mannen verzamelden en hen beledigingen toeriepen. Toen het bijna tot klappen kwam, kwamen islamitische ambtenaren erbij om de rust te herstellen, waarbij de voorwaarde gesteld werd dat de Joodse aanbidders zouden worden gearresteerd.

Het is Joden en christenen verboden om bovenop de Tempelberg te bidden uit vrees voor het van streek brengen van de moslims die op dit moment het complex beheren.

Een dag eerder arresteerde de Israëlische politie op de Tempelberg de Jeruzalemse Moefti Sheikh Muhammed Hussein op verdenking van het opjutten van een menigte van moslims die twee officieren aangevallen en verwond hadden.

De officieren werden belaagd vanwege het tot stilte vermanen van een jonge moslimjongen die al schreeuwend beledigingen uitte naar een andere groep Joodse bezoeker die, overigens, niet probeerden te bidden op de meest heilige plaats van het Jodendom. Ze werden enkel lastig gevallen omdat ze Joods waren.

Bron: israeltoday

Read: Seven Jews arrested on Temple Mount