donderdag 11 april 2013

IDF chef: Geen wapen zal iets tegen ons uitrichten



Hoewel de Israëlische stafchef luitenant-generaal Benny Gantz niet direct naar de Bijbel verwees of Gods naam noemde, was maandag in zijn toespraak tijdens de holocaust-herdenking in Auschwitz iets te horen van de Bijbelse beloften aan Israël.

Sprekend tot een groot aantal Israëlische, Joodse en niet-Joodse hoogwaardigheidsbekleders, klonk Jesaja 54:17 in zijn woorden door toen hij zei 'Er is geen wapen of boos opzet dat stand kan houden' tegen Israël.

Gantz noemde de aanwezigheid van Israëlische Joodse soldaten in Auschwitz, samen met hun supporters, 'het levende bewijs van de overwinning van het licht, de overwinning van de moraliteit [en] de triomf van Israël'.

Zelfs de meest berekende en goed geoliede pogingen om het volk Israël te vernietigen hebben gefaald, en degenen die ze hebben bedacht zijn van hun troon gestoten, zoals de profeet heeft gewaarschuwd.

Maar omdat hij weet dat zulke pogingen niet zullen ophouden, zei Gantz dat Israël 'wel beter weet dan zulke existentiële dreigingen licht op te nemen', waarmee hij waarschijnlijk doelde op het uitdagende Iraanse nucleaire programma.

Bron: Israel Today

Read: IDF chief: No weapon formed against us shall prosper