woensdag 9 januari 2013

Bijbel speelt een rol in Israëlisch vredesbeleid


De Israëlische premier Benjamin Netanyahu en president Shimon Peres hebben zich de afgelopen week beiden beroepen op de Bijbel bij het bespreken van Israëls ambities en beleid inzake vrede in de regio.

In een toespraak tot christelijke leiders aan de vooravond van Nieuwjaar stelde Peres dat Israël volgens de Schrift, zowel het Oude als het Nieuwe Testament, verplicht is naar vrede te streven.

Peres zei dat Israël vrede heeft nagestreefd, en dat het nu aan zijn vijanden is om te beslissen of ze verder willen gaan, of doorgaan met strijden.

Netanyahu leek het antwoord op dat raadsel al te weten, en citeerde uit het boek Exodus als reden zich niet overhaast in een noodlottig vredesakkoord met de Palestijnse Autoriteit te storten.

Netanyahu was de gastheer van de hervatte Premier Bijbelkring, die door ben Gurion was opgericht. Hij wees op de wekelijkse Torahlezing uit het eerste hoofdstuk van Exodus als bewijs dat de zaken in deze regio nooit veranderen.

Het eerste hoofdstuk van Exodus vertelt over een nieuwe koning over Egypte, die Jozef niet gekend had, en vervolgens de kinderen van Israël mishandelde.

Bron: IsraelToday-Nl

Read: Citing Biblical precedent, Netanyahu cautions against ‘rushed’ peace agreement

Bible Study at Bibi's