donderdag 27 december 2012

Lance Lambert - Zegen, vloek of toeval

Lance Lambert, Bijbelleraar uit Jeruzalem en bekend van boeken als Israël is Uniek en Voorbereiding op de wederkomst, maakte samen met Hatikva Film Trust van de Britse filmmaker Hugh Kitson een documentairereeks over Gods bedoelingen met Israël, Zegen, vloek of toeval? Het eerste deel van drie documentaires gaat over Israël als de baarmoeder van het Koninkrijk van God op aarde.

De Heere belooft bescherming voor Zijn verbondsvolk, en de vervulling van Zijn beloften aan hen, in de uitspraak “Ik zal zegenen wie u zegenen, en wie u vervloekt zal Ik vervloeken” (Genesis 12:3). Dit maakt deel uit van het Abrahamitische verbond, waarin de Heere het land Israël gaf aan de nakomelingen van Abraham, Isaak en Jacob als eeuwigdurend bezit. God verklaarde dat zij het volk zouden zijn waarmee Hij Zijn Koninkrijk op aarde zou vestigen.

Wat zien we terug van deze belofte in de geschiedenis? Kunnen we de ontwikkelingen die onze geschiedenis hebben gevormd uitleggen met deze belofte van God? Of is het allemaal louter toeval?

Deel 1 van de reeks Zegen, vloek of toeval? onderzoekt de belangrijkste verbonden in de Bijbel in de context van hun Hebreeuwse wortels, met als hoogtepunt het nieuwe verbond, dat werd bekrachtigd door de dood, begrafenis, opstanding en hemelvaart van onze Here Jezus Christus.

Deze eerste documentaire in deze reeks laat ook zien wat er gebeurt met naties, rijken en individuen die zich keerden tegen Gods oude verbondsvolk en Zijn beloften voor hen, van de exodus uit Egypte tot de val van het Romeinse Rijk.

Bij de dvd wordt een studiegids geleverd met korte Bijbelstudies bij elk hoofdstuk. Deel 2 en 3 van deze reeks zijn nog in de maak.

Bron: CvI