zaterdag 22 september 2012

Tienduizenden Israëlische troepen naar Golanhoogte

IDF soldaat op de strategische Golanhoogte, die tijdens de Zesdaagse oorlog in 1967 op Syrië werd veroverd.

Het Israëlische leger heeft sinds begin september tienduizenden troepen naar de Golanhoogte gestuurd, officieel voor een grootschalige militaire oefening. Analisten wijzen er echter op dat het leger net een oefening bij de grenzen met Syrië en Libanon heeft afgesloten, waardoor de massale troepenverplaatsingen eerder een voorbereiding lijkt te zijn voor een échte oorlog.

De codenaam van de oefening 'National Asset' maakt duidelijk dat de strijdmacht bedoeld is om het 'nationale goed' tegen de vele vijanden van de Joodse staat te beschermen. 'Een geplande routine gebeurtenis,' noemde een official van het leger het. Dat is het echter nauwelijks, aangezien de oefening, waar ook de artillerie en de luchtmacht aan deelneemt, de meest omvangrijke is sinds het einde van de Tweede Libanonoorlog in 2006.

Een ander signaal dat een gewapend conflict aanstaande lijkt is het vernietigen van vertrouwelijke documenten en gevoelige apparatuur in de Amerikaanse ambassade in Beiroet. Gezien het islamistische anti-Amerikaanse geweld in diverse Arabische en moslimlanden lijkt dit een voorzorgsmaatregel voor het geval het ambassadepersoneel plotseling moet worden geëvacueerd en voorkomen moet worden dat de documenten en apparatuur in handen van de islamitische terreurbeweging Hezbollah vallen.

Source: XanderNieuws

Read: Tens of thousands of Israeli troops in surprise Golan drill