woensdag 26 september 2012

Day of Atonement and Mahmoud Ahmadinejad speaks before UN



©epa. Mahmoud Ahmadinejad geeft geveinsd het V-teken vlak voor hij de Verenigde Naties toespreekt.

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft woensdag in New York zonder zijn gebruikelijke woedende uitvallen tegen Israël tot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties gesproken. Het was er waarschijnlijk zijn laatste toespraak als president, want hij treedt volgend jaar af als staatshoofd.

Ahmadinejad besloot zijn toespraak met een soort belijdenis van zijn sjiitische geloof. Hij wees erop dat er 'een ultieme verlosser komt, een man van liefde die perfect is en die Imam al-Mahdi heet (dit is volgens de bijbel de komende duivelse Antichrist) en zal komen in gezelschap van Jezus Christus (dit is de valse 'Jezus' uit Openbaring 13, ofwel de Valse Profeet genoemd) en de rechtschapenen'.

De Verlosser in de sjiitische tak van de islam is Muhammad al-Mahdi, ook de twaalfde imam genoemd, die in de 10e eeuw verdween en als verlosser zou terugkeren. Dat zal volgens Ahmadinejad een zegening voor alle mensen zijn ongeacht hun afkomst of geloof.

De Iraanse president liet niet na westerse mogendheden en Israël ervan te beschuldigen Iran te intimideren en met wapengeweld te bedreigen. Volgens de Iraanse president gebruiken grootmachten hun massavernietigingswapens steeds vaker om ermee te dreigen. De VS en Israël stellen geregeld tot actie over te gaan als Iran een kernbom maakt. Iran ontkent al jaren kernwapens te willen en stelt uit te zijn op wetenschappelijk nucleair onderzoek en kernenergie.

De rede werd afgesloten met luid applaus uit de vergaderzaal. De Amerikaanse en Israëlische afgevaardigden waren niet aanwezig tijdens Ahmadinejads redevoering. Hij gebruikt zijn bezoek alleen 'om paranoïde theorieën en walgelijke beledigingen van Israël te spuien', had een woordvoerster van de Amerikaanse delegatie gezegd.

Nederland was bij de speech op laag ambtelijk niveau aanwezig. Minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken zei dat hij met EU-collega's had afgesproken dat als Ahmadinejad de rode lijn overschreed, de diplomaten uit de EU-landen de zaal zouden verlaten.

Bron: Volkskrant

Lees: Minister Defensie Iran: Mahdi komt tijdens aanstaande grote oorlog

Ondanks het openlijke geloof in Teheran dat komst van de Mahdi en daarmee de Derde Wereldoorlog aanstaande is denkt men in het Westen nog steeds met een 'rationeel' regime te maken te hebben.