woensdag 1 augustus 2012

Moslim Broederschap, Islam, boos vanwege Israëlische video over herbouwde Tempel

The Children are Ready!



De Egyptische media hebben woedend gereageerd op een nieuwe video van het Joodse Tempel Instituut waarin de herbouw van de Tempel wordt gepromoot en een krant met daarop een afbeelding van de nieuwe Moslim Broederschap president Mohammed Morsi op de grond wordt gegooid. 'Een belediging!' schreeuwen de Egyptenaren. 'Puur toeval,' aldus de makers van de video. Morsi neemt de zaak in ieder geval hoog op en dient een officieel protest in.

Het Tempelinstituut maakte de video ter gelegenheid van Tisha B'Av, de 9e Av waarop zowel de Eerste als de Tweede Joodse Tempel werden vernietigd. Omdat deze dag dit jaar op de sabbat valt wordt het traditionele vasten op deze dag verschoven naar de volgende dag (die op zaterdagavond na zonsondergang begint).

De video toont een vader en zijn twee kinderen op het strand. De vader leest een krant en de twee kinderen maken een zandkasteel, dat op het einde van de video een exacte replica blijkt te zijn van de Joodse Tempel zoals deze ooit op de Tempelberg in Jeruzalem stond. De man laat van verbazing zijn krant in het zand vallen. Op deze krant is een afbeelding van president Morsi te zien.

In Egypte wordt dit uitgelegd als een boodschap van Israël dat Morsi de herbouw van de Tempel niet zal kunnen stoppen. Tijdens zijn verkiezingscampagne gaf de antisemitische Moslim Broederschap president zijn openlijke goedkeuring aan de islamitische geestelijke die een uitzinnige massa voorhield dat Morsi als president oorlog zal voeren tegen Israël en Jeruzalem zal 'bevrijden'.

Morsi zelf neemt de zaak hoog op. Zijn woordvoerder Yasser Ali verklaarde dat de president het ministerie van Buitenlandse Zaken de opdracht heeft gegeven een officieel protest tegen de videocampagne van het Tempel Instituut in te dienen.

Rabbi Chaim Richman, internationaal directeur van het Tempel Instituut, zei dat de video enkel bedoeld is om 'het Joodse volk een fris en positief perspectief te bieden op de Heilige Tempel.' Volgens Richman hebben al een groot aantal mensen van alle rassen, religies en geloven positief gereageerd op de video. 'We hebben ons doel om het universele belang van de Heilige Tempel als gebeds- en vredeshuis voor de hele mensheid te onderstrepen bereikt.'

Richman benadrukte dat de kleine afbeelding van Morsi van geen enkel belang en geheel toevallig is. 'De video heeft bewezen dat de Heilige Tempel 2000 jaar na zijn vernietiging nog steeds van hoofdbelang is voor miljoenen mensen over de hele wereld. In dit licht hopen we dat de mensen de video blijven bekijken en verspreiden, zodat het de meest populaire Joodse video aller tijden wordt.'

Bron: XanderNieuws

Read: Temple Institute video features Morsi 

De grootste nachtmerrie van alle moslims: een herbouwde Joodse Tempel op het Tempelplein in Jeruzalem.

Our version of the Rebuilt Temple.