maandag 14 mei 2012

Aardbeving treft Cyprus gevoeld tot in Israël


De regio Cyprus is vrijdagavond door een zware aardbeving getroffen, zo hebben gespecialiseerde instituten gemeld.

De beving deed zich voor om 20.48 uur Belgische tijd. Volgens het Amerikaanse USGS bevond het epicentrum zich op zowat 20 km diepte, 120 km ten zuidoosten van de Cypriotische hoofdstad Nicosia en 65 km ten westnoordwesten van het Israëlische Ramat Gan. Nog volgens dit instituut is de beving ook gevoeld in de Arabische stad Ramallah, de Israëlische havenstad Haifa en de Libanese hoofdstad Beiroet. Het Europese EMSC gewaagt van een diepte van 49 km.

Bron: hln.be

De Jordaanvallei is onderdeel van de Syrisch-Afrikaanse Rift, de grootste breuklijn ter wereld.



"En gij zult de vlucht nemen in het dal mijner bergen, want het dal der bergen zal reiken tot Asel; ja, gij zult de vlucht nemen, zoals gij de vlucht genomen hebt voor de aardbeving in de dagen van Uzzia, de koning van Juda. En de HERE, mijn God, zal komen [de Messias], alle heiligen met Hem." (Zacharia 14:5)

"En in mijn naijver, in het vuur mijner verbolgenheid, zal Ik (de Here God) spreken: Waarlijk, te dien dage zal een zware aardbeving het land van Israël teisteren." (Ezechiël 38:19)

"zijn voeten zullen te dien dage staan op de Olijfberg, die vóór Jeruzalem ligt aan de oostzijde; dan zal de Olijfberg middendoor splijten, oostwaarts en westwaarts, tot een zeer groot dal, en de ene helft van de berg zal noordwaarts wijken en de andere helft zuidwaarts." (Zacharia 14:4)

Vandaar dat veel Joden zich laten begraven op de Olijfberg. Bij de komst van de Messias zullen de doden herrijzen.