vrijdag 13 april 2012

Moslims willen Urkers bekeren

Het streng gereformeerde Urk is waarschijnlijk de laatste plaats waar je de kreet ‘Allahu Akbar’ zou verwachten. Toch is een groep fanatieke jonge moslims naar de gesloten gemeente getrokken om daar de islam te verkondigen.



Het EO-programma De Vijfde Dag besteedt donderdagavond aandacht aan deze jongeren met hun straatverkondiging. Duidelijk wordt in ieder geval dat niet iedereen op Urk zit te wachten op de moslimjongeren.

Bron: Telegraaf



Hebben wij als predikers van het Evangelie (het Goede Nieuws) van Jezus Christus, Verlosser van de gehele mensheid, iets gemist? Hebben we ergens wat laten liggen misschien? Is er iets fout gegaan, dat we dit nu laten gebeuren?

"Steeds meer zal de vreemdeling in uw midden u te boven gaan, terwijl gij al dieper zinkt. Omdat gij niet geluisterd hebt naar de stem van de HERE, uw God, en de geboden en inzettingen die Hij u opgelegd (geboden) heeft, niet onderhouden (en niet gedaan) hebt (waaronder verkondiging van het Evangelie). Omdat gij de HERE, uw God, niet met vreugde en blijdschap gediend hebt vanwege al uw overvloed, zult gij de vijanden, die de HERE tegen u zal doen optrekken, dienen, onder honger en dorst, in naaktheid en met gebrek aan alles; Hij zal een ijzeren juk op uw hals leggen, totdat Hij u verdelgd heeft. De HERE zal tegen u doen aanrukken een volk ( bijv. Islamitisch), dat van verre komt, van het einde der aarde, zoals een arend aanzweeft: een volk, waarvan gij de taal niet verstaat, een hardvochtig volk, dat geen grijsaard ontziet en geen knaap genade bewijst; dat de vrucht van uw vee en van uw bodem zal opeten, totdat gij verdelgd zijt; dat u geen koren, most of olie zal overlaten, noch de worp van uw runderen of de dracht van uw kleinvee, totdat het u te gronde gericht heeft. Het zal u in het nauw brengen in al uw steden, totdat de hoge, versterkte muren vallen, waarop gij in uw gehele land vertrouwdet; ja, het zal u in het nauw brengen in al uw steden, in geheel het land." (uit Deuteronomium 28)

Lees: Verzet Duitse christendemocraten tegen miljoenen gratis Korans