dinsdag 3 april 2012

'Anne Frank'-kastanjeboom geplant bij Yad Vashem

Avner Shalev, Chairman of Yad Vashem, plants the sapling from the chestnut tree that Anne Frank wrote about in her diary.

Een jonge kastanjeboom, nazaat van de kastanjeboom waarover Anne Frank schreef in haar dagboek, wordt maandag 26 maart geplant bij het Yad Vashem Holocaust Memorial instituut.


Het Anne Frank Huis besloot om jonge boompjes te schenken aan Yad Vashem en andere instellingen toen de boom ziek werd. In 2010 is de boom omgevallen, na veel discussie en pogingen tot behoud.

Anne schreef drie keer in haar dagboek over de boom, de laatste keer op 13 mei 1944, en noteerde toen 'Onze kastanjeboom staat in volle bloei. Hij zit vol met bladeren en is zelfs mooier dan vorig jaar'.

De jonge boom wordt geplant nabij het monument voor de kinderen en de Internationale School voor Holocaust Studies, in aanwezigheid van Hanna Pick, een overlevende van de Holocaust en vriendin van Anne Frank, Avner Shalev, voorzitter van Yad Vashem, Yehudit Inbar, directeur van de Musea Division en leerlingen van middelbare scholen uit Jeruzalem.

Source: IsraelToday.nl

Hanna Pick, Holocaust survivor and childhood friend of Anne Frank, waters the sapling.

Read: Sapling from Anne Frank’s tree to be planted at Yad Vashem



Yad Vashem´s Children Monument (photo´s by group Henoch, march 2010).