dinsdag 6 maart 2012

Obama's pro-Israëlische rede bij AIPAC voor gesprek met Netanyahu

Maar kunnen we deze man vertrouwen???





De Amerikaanse president Barack Obama heeft zondag een toespraak gehouden voor de American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) in Washington. AIPAC is een pro-Israël-lobby in de VS met 100.000 leden, voornamelijk Joden.

President Obama benadrukte nogmaals de sterke onwrikbare betrekkingen tussen de VS en Israël. Ook de Israëlische president Shimon Peres sprak op het evenement en benadrukt dat 'het nucleaire programma van Iran moet en zal worden gestopt!' Voorts zei Obama in zijn toespraak dat hij 'zoals geen andere Amerikaanse president Israël in tijden van nood terzijde stond.'

Obama deed een beroep op de internationale gemeenschap: 'De wereld kan niet accepteren dat een land als Iran, dat de Holocaust ontkent en openlijk oproept tot de vernietiging van Israël, een nucleaire macht wordt.' De Amerikaanse president sloot een militaire actie niet uit, maar zei dat 'alle opties op tafel blijven'. De verzwaarde economische sancties die Iran zijn opgelegd, hebben volgens hem nog tijd nodig voordat het effect merkbaar is.

Volgens Obama heeft Israël het volste recht om zich in een gevaarlijke situatie te verdedigen. Hij voegde eraan toe dat Israël moet minder praten over een mogelijke oorlog, want dat komt alleen Iran ten goede - de olieprijzen stijgen en het Iraanse regiem kan zijn nucleaire programma beter financieren.

De toespraak werd gehouden een dag voor de ontmoeting met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in het Witte Huis op maandag. Netanyahu heeft gevraagd, tijdens dit gesprek onder vier ogen met de Amerikaanse president concrete antwoorden te krijgen inzake een aanval op Iran.

Uit een recent onderzoek bleek dat 71 procent van de Amerikanen aan de kant van Israël staat en 19 procent het standpunt van de Palestijnen steunt.

Bron: IsraelToday.nl





But can we trust this man???

Do you believe Obama's Tough Talk?

Read: President Obama To AIPAC On Iran Nuke Threat: ‘I Will Not Hesitate To Use Force’