maandag 13 februari 2012

Hirshi Ali: "Waarom zwijgt de wereld over de moorden van de Islamisten op de Christenen?"

In grote delen van de islamitische wereld is een “volkerenmoord” op christenen aan de gang, waarover het publiek ontoereikend wordt geïnformeerd. In de media is veel sprake van “islamofobie” (dwangmatige angst voor de islam), maar haar omvang verbleekt in vergelijking tot “bloedige christofobie”.

Dat schrijft de uit Somalië afkomstige Nederlandse politica, vrouwenrechtenactiviste en islamcritica Ayaan Hirsi Ali in het Amerikaanse tijdschrift “Newsweek”.

In islamitische landen zou de onderdrukking van christelijke minderheden de afgelopen jaren de norm geworden zijn – van West-Afrika tot aan Zuid-Azië. In enkele regio´s zou de staatsmacht optreden tegen christenen, in andere zouden ze om geloofsredenen door groepen opstandelingen vermoord of verjaagd worden. De zwijgzaamheid van de media zou meerdere oorzaken hebben –enerzijds de angst om nog meer geweld te provoceren, anderzijds echter ook de invloed van islamitische lobbygroeperingen. Deze zouden er met succes voor hebben gezorgd, dat ieder voorbeeld van anti-islamitische kritiek als “islamofobie” gebrandmerkt zou worden.

Het bestaan van de christenen staat op het spel

Volgens de atheïstische publiciste moet de “samenzwering van het zwijgen” met het oog op de christenvervolging stoppen. Er zou niets anders op het spel staan dan het bestaan van de christenheid en andere religieuze minderheden in de islamitische wereld. In veel landen zouden christenen vanwege hun geloof constant in angst leven. Dit zou bijvoorbeeld het geval zijn in het West-Afrikaanse Nigeria, waar de radicaalislamitische terreurbeweging Boko Haram (“westerse ontwikkeling is zonde”) zou huishouden. Vorig jaar zou zij minstens 510 mensen hebben vermoord en meer dan 350 kerken in brand hebben gestoken. Onder de kreet “Allah is groot” vielen zij met vuurwapens, benzinebommen en machetes christenen aan. In Soedan zou het radicaalislamitische regime zijn oorlog tegen de christelijke minderheid voortzetten. Ook sinds de onafhankelijkheid van Zuid-Soedan vorig jaar zouden er volgens informatie van de VN 75.000 burgers verjaagd en hun huizen geplunderd zijn.

Gewapende mannen overvallen christelijke humanitaire hulporganisatie

Andere landen, waarin christenen het slachtoffer van brutaal geweld zouden worden, zouden bijvoorbeeld Egypte met aanvallen op de Koptischorthodoxe minderheid en Pakistan zijn. Daar zou een “draconische blasfemietwet” gelden, die iedere zogenaamde belediging van de profeet Mohammed bestraft. In het jaar 2010 zouden tien gewapende mannen kantoren van de christelijke humanitaire hulporganisatie World Vision aangevallen en daarbij zes mensen gedood hebben. De militante moslims zouden beweerd hebben, dat World Vision de islam zou ondermijnen. In werkelijkheid, aldus Ayaan Hirsi Ali, hielp de organisatie de overlevenden van een aardbeving. Als andere voorbeelden voor landen met christenvervolging noemt ze Indonesië, Saoedi-Arabië en Ethiopië.

“Opgeblazen sprookje van westerse islamofobie”

Christelijke minderheden in islamitische landen zouden “de bescherming van hun samenlevingen zijn kwijtgeraakt”, zei de directrice van het Centrum voor religievrijheid aan het Hudson Instituut, Nina Shea (Washington). Om de vrijheid van godsdienst en de vrijheid van meningsuiting te bevorderen, stelt Ayaan Hirsi Ali voor dat het Westen zijn miljarden ontwikkelingshulp als “hefboom” gebruikt tot het bewaren van de mensenrechten. Ook handelsbetrekkingen zouden aan de bescherming van de geloofsvrijheid moeten worden verbonden. Ayaan Hirsi Ali: “In plaats van in opgeblazen sprookjes van westerse islamofobie te tuinen, zouden we duidelijk positie moeten kiezen tegen de christofobie in de islamitische wereld.”

Ayaan Hirsi Ali is een ongelooflijk dappere vrouw, die op grond van haar duidelijke kijk en houding tegenover de islam uit veiligheidsredenen Europa (Nederland) moest verlaten en emigreerde naar de VS.

Bron1: http://www.idea.de

Bron2: Brabosh

Read here from NewsWeek: Ayaan Hirsi Ali: "The Global War on Christians in the Muslim World"