maandag 30 januari 2012

Enquête: Geloof in God neemt toe bij Israëli's


Zelfs hoewel Israël steeds liberaler wordt, wordt het ook steeds religieuzer, of misschien beter gezegd, meer Godvrezend.

De Guttman-Avi Chai Foundation heeft in 2009 een enquête uitgevoerd, waarvan de resultaten na ruim twee jaar analyse donderdag eindelijk werden gepubliceerd. Hieruit bleek dat ruim 80 procent van de Israëlische Joden geloven in God. De Guttman-Avi Chai Foundation is meer dan twintig jaar geleden begonnen met dit onderzoek. De enquête van 2009 registreerde veruit het hoogste percentage van geloof in God.

Bovendien accepteert meer dan 70 procent van de Israëlische Joden het Bijbelse principe dat het Joodse volk is "gekozen" door God voor een bepaalde profetische bestemming. Eenenzeventig procent van de respondenten zei meer bijbelstudies in de Israëlische scholen te willen.

Maar dat betekent niet dat de Joden in het algemeen meer religieus worden, althans niet op een Orthodox-Joodse manier. Voor slechts 37 procent van de Israëlische Joden vormt het een probleem dat andere Joden de Bijbelse geboden niet volgen, en bijna 70 procent wil dat er op de shabbat meer uitgaansgelegenheden geopend zijn.

De cijfers stemmen overeen met andere recente bevindingen en waarnemingen, die er op wijzen dat de Israëli's steeds meer verlangen naar een dieper geestelijk leven. Ze wijzen ook op de groeiende kloof in het volk, omdat een deel van de Israëli's dichter bij God en de Bijbel komt, terwijl het andere deel zich steeds steviger vastklampt aan het westerse liberale humanisme.

Bron: IsraelToday.nl

Israeli Jews becoming more religious, poll finds



Ook in het leger / also in the army