woensdag 11 januari 2012

Een positief ding over Baron Edmond de Rothschild

Baron Edmond de Rothschild (1845-1934)

De Rothschilds waren bekende geldschieters maar de bankdynastie was gekant tegen het Joods nationalisme en had meerdere malen verzoeken van Chovevei Zion om geld afgewezen. Toch wilde Baron Edmond de Rothschild dat de Joden een normaal leven zou kunnen leiden om te kunnen werken in (destijds Palestinea) Israel.


Edmond de Rothschild verwierf een belangrijke inzameling van tekeningen en gravures die hij aan naliet Louvre het bestaan uit meer dan 40.000 gravures, bijna 3.000 tekeningen, en 500 geïllustreerde boeken. Omvat in deze gift langs werden meer dan één honderd gravures en tekeningen Rembrandt. Een gedeelte van zijn kunstinzameling werd nagelaten aan zijn zoon James A. DE Rothschild en is nu een deel van Nationaal Vertrouwen inzameling bij Manor van Waddesdon.

Nochtans, in 1882 kromp Edmond zijn aankopen van kunst in en begon land in te kopen Palestina. Hij werd een belangrijke verdediger van Zionist beweging, die de eerste plaats financiert bij Rishon LeZion. In zijn doel voor de totstandbrenging van een Joods geboorteland, bevorderde hij industrialisatie en economische ontwikkeling. In 1924, legde hij het Verband van de Kolonisatie van Palestina Joodse (PICA), dat meer dan 125.000 acres (506 km ²) van land verwierf en bedrijfsondernemingen opzette.

Edmond de Rothschild speelde ook een centrale rol in de de wijnindustrie van Israël. Onder de supervisie van zijn beheerders in (Palestina) Israel, werden de de landbouwbedrijfkolonies en wijngaarden gevestigd, en twee belangrijke wijnmakerijen werden geopend in Rishon LeZion en Zichron Yaakov.

Het wordt geschat dat Edmond de Rothschild meer dan $50 miljoen dollar in het steunen van de regelingen besteedde, onderzoek naar elektriciteit door ingenieurs en financierde ontwikkeling van een elektrische producerende post en gesteund.

Baron DE Rothschild stierf in 1934 in Château Rothschild, boulogne-Billancourt. Zijn vrouw Adelheid stierf een jaar later 29 december, 1935. Zij waren interred in De Begraafplaats van Lachaise van Père in Parijs tot April 1954 toen hun overblijfselen aan Israël aan boord van een zeefregat werden vervoerd. Bij de haven van Haifa, werd het schip ontmoet sirenes en een negentien-kanon begroeting. Een staatsbegrafenis werd gehouden met eerstgenoemde Eerste Minister David Ben-Gurion het geven van eulogy die welke Edmond de Rothschild volgt en zijn vrouw waren re-interred in de HerdenkingsTuinen van Ramat Hanadiv dichtbij de stad van Zichron Ya'akov.

Voor zijn Joodse filantropieBaron werd Edmond genoemd geworden „HaNadiv HaYadu'a“, (de „Bekende Weldoener“ of de „Beroemde Weldoener“) en in zijn geheugen liet zijn zoon de fondsen na om het gebouw voor te construeren Knesset.

1982/5742 van Israël De Dag van de onafhankelijkheid het muntstuk wordt gewijd aan het geheugen van Edmond de Rothschild en merkt het eeuwfeest van zijn eerste projecten in Israël. Vanaf 1982 tot 1986, gebruikte de Bank van Israël zijn portret op 500 Israëlische sheqel nota.



Bron: www.multilingualarchive.com