woensdag 14 december 2011

Netanyahu hervat houden van officiële bijbelstudies

Netanyahu kondigt de hervatting aan van de Bijbelstudiegroep van de minister-president, waarmee Ben Gurion en Menachem Begin ooit begonnen.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu kondigde vrijdag aan, dat hij weer begint met een regelmatige Bijbelstudiegroep in zijn ambtswoning in Jeruzalem. De groep staat open voor Bijbelonderzoekers, ambtenaren en genodigden.

Netanyahu deed de aankondiging een maand na het overlijden van zijn schoonvader, Shmuel Ben-Artzi, die een gerespecteerde Israëlische dichter en Bijbelleraar was. Ben-Artzi was gewoonlijk aanwezig bij de bijbelstudies, waarvan de eerste premier van Israël, David Ben Gurion, de gastheer was.

"Ben-Gurion begreep dat het Boek der Boeken ons mandaat voor ons land is", zei Netanyahu. "Hij zag de Bijbel als het wonderlijke verhaal van het Joodse volk, de unieke spirituele, culturele en historische erfenis van ons volk, en ook als één van de hoekstenen van de gehele menselijke cultuur."

De vader van Netanyahu's Likudpartij, Menachem Begin, hield ook regelmatig Bijbelstudies in de residentie van de minister-president. Netanyahu zei dat hij dit gebruik wilde herstellen, om de liefde voor de Bijbel aan te moedigen bij overheidsfunctionarissen, en in het verlengde daarvan, bij het volk.

Bron: IsraelToday.nl

Read: Netanyahu to hold official Bible studies