zaterdag 5 november 2011

President Israël: mogelijk snel militaire actie tegen Iran


De Israëlische premier Shimon Peres denkt dat Israël en andere landen mogelijk snel militaire stappen tegen Iran moeten nemen.

'De inlichtingendiensten van alle landen begrijpen dat de tijd verstrijkt en ze waarschuwen hun leiders'. zei Peres in een interview voor de radio, aldus de Israëlische krant Haaretz zaterdag.

In het vraaggesprek doelde Peres op de nucleaire dreiging die zou uitgaan van Iran. Volgende week komt het Internationale Atoomenergie Agentschap (IAEA) met een rapport over het regime in Teheran. Westerse diplomaten stelden vrijdag dat het rapport bewijzen bevat van Iraans nucleair onderzoek dat eigenlijk alleen nuttig is voor het produceren van een nucleair wapen.

Volgens Israëlische media zou premier Benjamin Netanyahu overwegen een militaire actie uit te voeren tegen een nucleair complex in Iran. Hij zou proberen zijn ministers over te halen zo'n operatie te steunen. Teheran zegt geen kernwapen te willen. Volgens de regering is het nucleair programma uitsluitend bedoeld voor civiele doeleinden (ANP/Redactie)

Bron: Volkskrant.nl

Dit is geen dreigende taal van Shimon Peres, zoals de media ons tendentieus wil doen geloven, maar juist realistische taal.