woensdag 2 november 2011

Netanyahu probeert meerderheid te krijgen voor aanval Iran

De Israëlische premier Netanyahu woont een vergadering in de Knesset bij in Jeruzalem. Foto AP

De Israëlische premier Netanyahu en minister Barak van Defensie proberen een meerderheid te vinden in het kabinet voor een militaire aanval op Iran. Dat meldt een regeringsfunctionaris aan het Israëlische dagblad Haaretz.

Israël blijft verontrust over het nucleaire programma van Iran. Volgens het land vormt Iran een bedreiging voor de gehele wereld en de staat Israël.

In het Israëlische kernkabinet is momenteel geen meerderheid voor een aanval op Iran. Wel zouden Netanyahu en Barak onlangs minister Lieberman van Buitenlandse Zaken, die eerst tegen militair ingrijpen was, hebben overtuigd om een aanval te steunen.

Israël test ballistische langeafstandsraket

Vandaag werd bekend dat het Israëlische leger een succesvolle test heeft gedaan met een ballistische langeafstandsraket. De raket, van het type Jericho, kan worden uitgerust met een nucleaire lading en heeft een zo groot bereik dat Iran getroffen zou kunnen worden.

De raket werd gelanceerd vanaf een basis bij Tel Aviv. Volgens een bron bij het Israëlische ministerie van Defensie was de test al lang geleden op de agenda gezet en betrof de proef vooral de werking van het voortstuwingssysteem.

Bron: nrc.nl

Lees: Israël gespannen wegens mogelijke aanval op Iran

Read: Israel on edge over preparations to attack Iran