vrijdag 8 juli 2011

Moslimbroederschap eist van VS: Laat Israël vallen


Egyptes groeiende Islamitische macht bedank de regering-Obama voor de uitgestrekte vredeshand, maar stelt als voorwaarde voor herstel van betrekkingen het beëindigen van de Israëlisch-Amerikaanse relatie.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton maakte dit weekeinde de wens van de regering-Obama bekend, om de banden met de Egyptische Moslimbroederschap te herstellen.

De Broederschap reageerde deze week door Clinton te bedanken, en zijn eerste eis te stellen aan zijn nieuwe Amerikaanse vrienden: stop met de steun aan het "zionistische regime".

In een antwoord per e-mail, geciteerd door persbureau Bloomberg, gaf woordvoerder Mahmoud Ghozlan van de Moslimbroederschap aan dat als Amerika vaste betrekkingen met de groep wil, het moet "stoppen met het ondersteunen van corrupte en tirannieke regimes, het steunen van de zionistische bezetting en het gebruiken van een dubbele moraal."

Het is belangrijk te weten dat wanneer de Moslimbroederschap spreekt over de 'zionistische bezetting' het niet alleen de Israëlische aanwezigheid in Judea en Samaria, de zogenaamde "Westbank", bedoelt.

De Moslimbroederschap ziet geheel Israël als een kankergezwel dat moet worden uitgeroeid. De groep de terugkeer van Egypte naar de staat van oorlog met Israël, en wil dat gehele regio een Islamitisch kalifaat wordt.

De voormalige Egyptische president Anwar Sadat werd vermoord door de Moslimbroederschap omdat hij vrede sloot met Israël.

De Moslimbroederschap is tegenwoordig de best georganiseerde politieke macht in Egypte, wat de verwachting wekt dat hij controle over de overheid verkrijgt wanneer Egyptenaren in september naar de stembus gaan.

Bron: Israeltoday.nl

Read: Muslim Brotherhood's first demand for US: Drop Israel



Read also our: Clinton Admits We Are Now Reaching Out to the Muslim Brotherhood