zaterdag 23 juli 2011

Dader aanslag Noorwegen ex-Vrijmetselaar, was geïnspireerd door gematigde Imam


Anders Behring Breivik in Vrijmetselaars kleren, met op de achtergrond de puinhoop in de Noorse hoofdstad Oslo.

Kort na de gruwelijke terreuraanslagen in Noorwegen, waarbij gisteren minstens 91 doden vielen, speculeerden de internationale media dat de daders mogelijk islamitische extremisten waren. Al snel bleek echter dat het om Anders Behring Breivik ging, een 32 jarige Noor die ooit Vrijmetselaar was en enkele malen door de Noorse veiligheidsdiensten werd gevolgd vanwege zijn neo-Nazi sympathieën. Opmerkelijk is dat aanhangers van Al Qaida op diverse moslimforums de aanslag bejubelden, en dat terwijl Breivik, daarbij geïnspireerd door de gematigde Zweedse imam Ali Ibrahim, juist een hekel had aan extremistische moslims. En handelde Breivik werkelijk geheel in zijn eentje, of heeft hij misschien hulp gehad?

Anders Behring Breivik was al geruime tijd een bekende van de Noorse politie. De op 13 februari 1979 geboren Noor verkleedde zich gisteren als politie agent en richte op het eiland Utoya een afschuwelijk bloedbad aan, nadat hij eerst in Oslo een autobom had geplaatst. Breivik, een bekende nationalistische rechtsextremist die sporadisch door de Noorse binnenlandse veiligheidsdienst in de gaten werd gehouden, had legaal een 9 mm. Glock pistool, een jachtgeweer en een 'pumpgun' in bezit. Alle wapens stonden op zijn naam geregistreerd.

In juni 2011 verhuisde hij naar het ten westen van Oslo gelegen dorpje Rena, dat slechts 2009 inwoners heeft, en begon daar een bio-boerderij ('Breivik Geofarm'). De autoriteiten hadden eigenlijk wantrouwend moeten zijn, omdat hij onder de vlag van zijn kleine boerderijtje grote hoeveelheden meststof kocht, waar met behulp van op het internet te vinden handleidingen een krachtig explosief mee te maken is.

Breivik, een afgestudeerde aan het handelsgymnasium in Oslo, sprak de afgelopen dagen vaak af met vrienden om schietoefeningen te verrichten. Op zijn inmiddels geblokkeerde Facebook site gaf hij als hobby's 'moordspelletjes' en 'World of Warcraft' op, noemde hij zich een 'conservatieve christen', een fan van het boek '1984' en een bewonderaar van Winston Churchill, de Noorse anti-Nazi oorlogsheld Max Manus, de Britse filosoof John Locke, Immanuel Kant en Plato. Ook was hij vroeger actief als Vrijmetselaar en had hij een citaat geplaatst van de Engelse filosoof John Stuart Mill: 'Eén iemand met een geloof staat gelijk aan de kracht van 100.000 met enkel (eigen)belangen.'

Breivik geïnspireerd door gematigde Imam
Het was uitgerekend een goed geïntegreerde Scandinavische moslim die een diepe indruk op hem achterliet en Breivik in zijn anti-islamitische houding versterkte. De 65 jarige Zweedse, oorspronkelijk uit Egypte afkomstige imam Ali Ibrahim is de enige door de staat betaalde imam in Zweden. Ibrahim sprak heel open in de Noorse kranten over de groeiende problemen met moslims in Scandinavië, en zei dat hij niet wilde dat Noorwegen net als Zweden zou worden.

De in Zweden levende imam Ibrahim vreest namelijk dat Oslo er binnenkort net zo uitziet als Stockholm, waar in veel stadsdelen 90% van de inwoners van allochtone afkomst is, meer dan de helft werkloos is en waar de georganiseerde misdaad de macht heeft overgenomen. Bei Anders Behring Breivik vonden de waarschuwingen van deze imam een vruchtbare bodem.

Breivik had ook een kamer in Oslo, die slechts enkele minuten na zijn arrestatie doorzocht werd. Op islamitische internetforums werd het bericht over de bomaanslag op een Noors overheidsgebouw door aanhangers van Al Qaida met gejuich begroet. De moslims wisten echter nog niet dat Breivik niet-geïntegreerde moslims haat en juist om die reden een jeugdkamp van sociaaldemocratische jongeren uitkoos, omdat het met name de sociaaldemocraten zijn die veel moslims in het land hebben toegelaten. Ook verkondigde Breivik herhaaldelijk dat hij niet begreep waarom er geen enkele actie werd ondernomen tegen moslims die de Noorse vlag verbrandden.

Aanslag geen verrassing

De gruweldaad in Noorwegen zou ons wakker moeten maken, want deze kwam beslist niet als een totale verrassing. Het lijkt een duidelijk signaal van de toenemende polarisering in Europa: links tegen rechts, religieuzen tegen niet-religieuzen, arm tegen rijk. Daarom zal het mogelijk niet bij enkel deze aanslag in Noorwegen blijven.

De komende tijd zal ongetwijfeld uitgebreid onderzocht worden of Breivik inderdaad geheel in zijn eentje handelde, of dat hij mogelijk toch hulp heeft gekregen. Volgens de Noorse politie was hij in ieder geval niet actief in neo-Nazi kringen en is het niet onmogelijk dat hij alles zelf heeft gepland en uitgevoerd.

Christelijke fundamentalisme doelwit van Vrijmetselarij
Wat Breiviks motieven ook zijn geweest, het feit dat hij ooit Vrijmetselaar is geweest -voor zover iemand daar ooit uit los kan komen- zal degenen die de afgelopen jaren de nooit in de reguliere media belichte achtergronden van het nieuws hebben gevolgd, onmiddellijk doen denken aan de door de Amerikaanse regering Obama ingevoerde nieuwe anti-terreurdefinities, waarin het woord 'islam' werd geschrapt en 'christelijke fundamentalisten' als nieuwe potentiële terroristen werden gekenmerkt. In dit opzicht is het zowel opmerkelijk als verontrustend dat de media ogenblikkelijk inhaken op het feit dat Breivik zich een 'christelijke fundamentalist' zou hebben genoemd.

Bekende en minder bekende alternatieve websites in de VS -waaronder Infowars van Alex Jones- hebben hier vaak aandacht aan besteed en hebben regelmatig een false flag terreuraanslag voorspeld die in de schoenen geschoven zal worden van christelijke fundamentalisten. Daarbij werd aanvankelijk eerst aan Amerika gedacht, maar sinds het gerucht dat er mogelijk een massale aanslag tijdens het WK Vrouwenvoetbal in Berlijn zou worden gepleegd, is ook Europa als doelwit in beeld gekomen.

De afgelopen jaren hebben we in diverse artikelenseries uitgebreid aandacht besteed aan de al eeuwenoude plannen van de Vrijmetselarij (Illuminati) om vanaf het jaar 2012 een Nieuwe Wereld Orde in te voeren, die gebaseerd zal zijn op een nieuwe New Age religie waarin alleen een gematigde en sterk aangepaste vorm van het christendom zal worden geaccepteerd. Het christelijke fundamentalisme, dat ervan uitgaat dat enkel de Bijbel het Woord van God is en dat Jezus Christus de Enige Weg tot verzoening met God is, moet daarbij worden opgeheven en desnoods uitgeroeid.

Nu 2012 dichterbij komt is het niet ondenkbaar dat deze (geplande?) aanslag als voorwendsel gebruikt zal worden om het christelijke fundamentalisme zwart te maken, op één lijn te stellen met het moslimfundamentalisme en uiteindelijk in de ban te doen. Hoe het ook in elkaar zit, de nasleep van de verschrikkelijke gebeurtenissen in Noorwegen moet de komende tijd in ieder geval heel goed in de gaten worden gehouden.

Bron: XanderNieuws