zondag 17 juli 2011

Afgelopen week weer terroristische artillerie-aanvallen vanuit Gaza op Zuid-Israël










10-07-2011 - Drie raketten zijn dit weekeinde vanuit Gaza afgevuurd op Zuid-Israël; Israëli's vrezen dat het geweld toeneemt nu de VN in september gaat stemmen over Palestina.


Palestijnse terroristen hebben zaterdagavond vanuit de Gazastrook drie raketten afgevuurd op het zuiden van Israël.

Twee raketten kwamen neer in het open veld in de buurt van gemeenschappen in het zuiden van Israël, en veroorzaakten geen gewonden of schade. De derde landde binnen Gaza.

Vorige week is een Israëlische soldaat licht gewond geraakt toen een bom, door Palestijnse terroristen langs het veiligheidshek rond Gaza geplaatst, de buurt van zijn tank explodeerde.

Sommige Israëli's vrezen dat de Palestijnen het geweldsniveau kunnen gaan opvoeren voorafgaand aan een Palestijnse poging om zich in september eenzijdig een zelfstandige staat te verklaren bij de VN.

Hoewel die strategie contraproductief lijkt, heeft de internationale gemeenschap keer op keer laten zien dat zij er voor kiezen het Palestijnse geweld aan te pakken door dit te sussen.

Bron: IsraelToday.nl

Raket uit Gaza treft huis in zuidelijk Israël











13-07-2011 - Palestijnse terroristen hebben dinsdagnacht en woensdagochtend vroeg vanuit de Gazastrook drie raketten en één of meer mortiergranaten afgevuurd op Zuid-Israël.


Een van de raketten beschadigde een huis in een klein kibboets in het zuiden van Israël, maar hierbij raakte niemand gewond. De andere raketten belandden in open terrein.

Israël reageerde hierop door met gevechtsvliegtuigen een tunnel in het noorden van Gaza te bombarderen; deze werd gebruikt voor het verbergen en vervoeren van wapens.

Deze nachtelijke raketaanvallen volgen op een soortgelijke raketaanval vanuit Gaza in het afgelopen weekeinde.

Bron: IsraelToday.nl

Read: Gaza rocket hits house in southern Israel

Waar is de veroordeling van dit palestijns terrorisme door de internationale gemeenschap?

Where is the condemnation of this palestininian terrorism by the international community?