dinsdag 31 mei 2011

Iran executeerde Israëlische vrouw met Christelijke man


18-05-2011 - Mensenrechtenorganisatie probeert meer informatie te krijgen over geheimzinnige ophanging van in Israël geboren Joodse vrouw en haar christelijke man in een beruchte gevangenis in Teheran.

Twee maanden geleden executeerde Iran een in Israël geboren Joodse vrouw en haar Armeense christelijke man, volgens het Human Rights Activists News Agency.

Er is bijzonder weinig informatie vrijgegeven over de ophanging van Adiva Mirza Soleyman Kalimia en haar man Varjan Petrosian op 14 maart in de beruchte Evin gevangenis in Teheran.

In het rapport wordt opgemerkt dat de executie in het geheim werd uitgevoerd, en dat familieleden die hebben geprobeerd om de lichamen te krijgen om deze te begraven, zijn bedreigd met arrestatie.

Wel is bekend dat Kalimia officieel was aangeklaagd voor overspel, een halsmisdaad voor vrouwen in Iran, maar die aanklacht is in het verleden gebruikt als dekmantel voor acties van de overheid tegen Iraanse vrouwen om andere redenen.

Kalimia werd in 1956 geboren in Jeruzalem in een Joodse familie van Iraanse achtergrond. Recentelijk woonde ze in Miami, Florida, maar ze bezocht regelmatig familie in Iran. Tijdens een van die bezoeken werd ze gearresteerd en gevangen gezet.

Bron: IsraëlToday NL

Child Executions in Iran: Silenced Suffering: