vrijdag 15 april 2011

Italiaanse activist na ontvoering dood gevonden in Gaza

De Italiaanse 'vredes'activist en journalist die donderdag door een extremistische moslimgroep was ontvoerd in de Gazastrook, is vandaag dood aangetroffen. Dat heeft een woordvoerder van de regering Hamas bekend gemaakt.





Brigade

Het lichaam van de 36-jarige Vittorio Arrigoni werd gevonden in een leegstaand huis in Gaza-stad. De Italiaanse pro-Palestijnse activist was donderdag gekidnapt door de salafistische splintergroep Brigade van Dappere Metgezellen van de Profeet Mohammed bin Muslima.

Dat is een groep die bestaat uit radicale moslims die de regering van Hamas te soft vinden. In een filmpje op YouTube had de brigade gedreigd om Arrigoni vrijdagmiddag te doden als Hamas weigerde de leider van hun groep vrij te laten.

Verschrikkelijke misdaad
Het is nog niet duidelijk waarom Arrigoni werd vermoord voor de gegeven deadline. Volgens een woordvoerder van Hamas is hij kort na de ontvoering door verstikking om het leven gekomen.

De woordvoerder Ehab al-Ghussein beschreef de moord als een 'verschrikkelijke misdaad die niets te maken heeft met onze waarden, onze religie, onze gewoonten en tradities.' Hij beloofde de daders zo snel mogelijk op te pakken. In verband met de zaak zijn al twee mannen gearresteerd. Anderen worden nog gezocht.

Onverschillig
In een verklaring stelt het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken 'deze verachtelijke daad en het zinloze geweld ten zeerste af te keuren.' De moord zou zijn gepleegd 'door extremisten die onverschillig zijn voor de waarde van het menselijke leven.'

Vittorio Arrigoni was lid van de International Solidarity Movement. Hij streed voor betere levensomstandigheden van de Palestijnen. Volgens hem deden zowel Hamas als Fatah niet genoeg voor Palestijnse vluchtelingen.

De laatste buitenlander die in de Gazastrook is ontvoerd, was de BBC-journalist Alan Johnston. Hij werd ontvoerd door een andere extremistische groep, maar kwam na een paar maanden vrij.

Bron: Elsevier (waar ook gruwelijke Islamitische ontvoerings-video is te zien)



Read: Abbas condemns kidnapping of pro-palestinian Italian activist

Hamas (idiotly) claims Israel killed Italian to stop Gaza flotilla

Ons Commentaar:

De Hamas heeft een flink pak boter op hun hoofd, want ze zijn net zo erg als die gasten die nu Arrigoni hebben vermoord. Onlangs pleegden een Hamas-terroristen-fractie een laffe aanslag met een anti-tank raket op een Israëlische schoolbus, waar de kinderen (gelukkigerwijs) net uitgestapt waren, en aan een gruwelijke dood ontsnapten. Prijs HaShem!

Nu was Vittorio Arrigoni pro-Palestijns en werd toch vermoord in Gaza! Laat dit een ernstige waarschuwing zijn voor al onze Nederlandse pro-palestina activisten, we noemen even de meest illustere: Gretta Duisenberg, Dries van Agt, Harry van Bommel, Martijn van Dam, Hans van den Broek, Bertus Hendriks, Robert Soeterik, Joris Luyendijk, Mohamed Rabbae, etc. etc., dat zij (bewust) de kant kiezen van deze haatdragende en geweldadige barbaren zonder enig geweten en gevoel, die een eind aan de Joden en de Staat Israël willen maken. Het is vreemd, wij hebben onze lieden ook nog nooit actie zien voeren vanuit Gaza!