vrijdag 29 april 2011

ChristenUnie-leider André Rouvoet stapt uit de politiek

André Rouvoet maakt op een persconferentie zijn vertrek uit de politiek bekend, naast hem: Arie Slob, die hem opvolgt als fractievoorzitter in de Tweede Kamer (mag ik toevoegen dat André geheel niet blij kijkt, en dat zijn positie en koers t.o.v. Israël hem geen voordeel heeft opgeleverd)

ChristenUnie-leider André Rouvoet stapt uit de politiek. Op 17 mei neemt hij afscheid van de Tweede Kamer.

In een persconferentie zei hij dat hij toe is aan "een nieuwe balans" in zijn leven. Zijn gezin, familie, de kerk en hobby's als boeken lezen verdienen het "dat ze niet voortdurend op het tweede plan staan".

Rouvoet heeft zich sinds zijn terugkeer als Kamerlid, na de val van het kabinet-Balkenende IV, steeds afgevraagd of hij nog wel op zijn plek was in Den Haag, "of er nog wel sprake was van dat heilige vuur". (*God dooft vals vuur)

Hij verwees ook naar de discussie over de koers van de partij, na verlies bij de Tweede Kamer- en Provinciale Statenverkiezingen. (*waarvan wij geprofeteerd hadden dat zij zetels zouden verliezen)

Sommigen vinden dat de ChristenUnie niet meer christelijk-sociaal genoeg is, na de jaren van meeregeren in het kabinet-Balkenende IV. (*dit is nonsens volgens ons, omdat de CU juist teveel trekt naar het 'sociale' - ook wel het socialistische - en juist niet meer Bijbels vast genoeg is)

Rouvoet zei dat "we onderweg iets zijn kwijtgeraakt waardoor de herkenning door de achterban en de kiezers van de ChristenUnie is afgenomen. (*Wij weten en schreven al eerder wat de CU is kwijtgeraakt, en dat is o.a. het zich niet meer volledig scharen achter Israël)

André Rouvoet heeft zeventien jaar in de Haagse politiek gezeten, voor het grootste deel als Kamerlid. In het kabinet-Balkenende IV, waarin de ChristenUnie voor het eerst in de geschiedenis meeregeerde, was hij minister voor Jeugd en Gezin en vicepremier.

Tweede Kamerlid Arie Slob volgt Rouvoet op als fractievoorzitter. Slob leidde de fractie al eerder, toen Rouvoet minister was.

Bron: NOS



* Ons commentaar:

Het was vreemd vandaag, ik was na het spreken van J.W. van der Hoeven bij Pillar of Fire gisteravond, wat aan het mijmeren over de ChristenUnie, Joël Voordewind en André Rouvoet; en ik dacht: Rouvoet zou zich moeten bekeren, omwille van het (direct of indirect) delen van Israël en Jeruzalem. Ik bad stil: "Here, u zou André Rouvoet opzij kunnen schuiven". En nu dit bericht wat ik net zag/las bij het NOS-journaal: 'André stapt uit de politiek'! Ik schrok er eigenlijk van. Zo wordt je gebed wel heel snel verhoord en tot stand gebracht.

Wie had dit gedacht van een van de [destijds] beste debaters van Nederland in de 2de Kamer. André voert allerlei redenen aan waarom hij nu plots vertrekt, maar de werkelijke reden is natuurlijk dat hij Gods Bijbelse koers (helaas) verlaten heeft, en daarbij het scharen achter Israël.

Ik heb (door genade) al meerdere keren de CU en Rouvoet [profetisch] mogen waarschuwen via mail, blog en twitter; wat resulteerde in een twitter-blokkering van zijn zijde, met het commentaar dat ik maar 'vileine' opmerkingen maakte.

Hopelijk pakt de CU de Bijbelse weg en Gods Woord nu weer op d.m.v. het tegengaan van de zgn. '2-Staten-oplossing' (een 'palestijnse' staat, het delen van Gods Land Israël en Jeruzalem (dat ongedeeld moet blijven) en de volledige afschaffing van abortus, het homo-hwelijk, etc. Hier is echter wel veel Heilige Geest moed voor nodig!


Lees ook: Val Kabinet Balkenende IV (brief aan Rouvoet, Slob & Voordewind)

10 jaar ChristenUnie - Begonnen in de Geest, geeindigd in het vlees