woensdag 23 februari 2011

Twee christelijke gezinnen door moslims vermoord in Egypte

Nog van 30 januari.

Het bloedbad vond plaats op zondagmiddag 30 Januari in het dorp in de buurt van Sharona Maghaga in provincie Minya. De moslims waaronder de buren vielen de huizen van de christelijke gezinnen binnen, en doden iedereen die ze daar aantroffen. De gemaskerde moslims verschaften zich onder andere toegang via de daken en vermoordden in totaal 11 christenen.

Anba Agathon, Koptische bisschop van Maghagha, vertelde de Koptische activist dr. Mona Roman in een interview op Al-Karma TV dat de moordenaars de buren van de Kopten waren, die 'gebruik maakten van de in Egypte heersende chaos en de afwezigheid van politiebescherming.' Na de slachting op de christenen werden hun huizen compleet leeg geplunderd.

'Waarom hebben deze islamisten twee Koptische gezinnen afgeslacht en beroofd en geen moslims?,' reageerde dr. Hanna Hanna, een andere Koptische christen. 'Ik geloof dat dit komt omdat ze weten dat ze, omdat het Kopten (christenen) zijn, er letterlijk mee weg kunnen komen.'

De twee familie's verbleven in hun huizen met de deuren op slot toen zij plotseling van af de daken binnen drongen. Waarbij 11 personen werden vermoord en 4 personen voor dood acher lieten. En waar alle van waarde in de woningen werd meegenomen, waaronder ook vee en graan.

Niet alleen in Egypte, maar in vrijwel geheel islamitische landen zijn christenen de afgelopen jaren in sterk toenemende mate het doelwit van de meest gruwelijke misdaden. Reden: hun geloof in Jezus Christus als de Messias en Zoon van God, een gruwel in de ogen van de islamitische religie.

"Het bloedbad heeft niets te maken met de chaos in Egypte", zei de bisschop, "maar de moordenaars profiteerden van het gebrek aan bescherming van de politie en gedacht hebben de misdaad te plegen dat niemand het zou opmerken".

Egypte – Christenen in Egypte hopen dat de volksopstand die op dit moment woedt in het land zal leiden tot meer vrijheid voor hen. Dat zei kerkleider George vandaag tegen Open Doors. George is betrokken bij het werk van Open Doors in Egypte. “De mensen zijn nu bang voor de toekomst. Dit is een uiterst kritieke tijd. Maar we vertrouwen op God. We hopen en bidden voor een nieuw Egypte, met democratie en vrijheid voor christenen.”

Bron: Arutz 7 , Xander, Opendoors, Geart's Weblog.

Read also: Muslims Attack Two Christian Families in Egypt, 11 Killed