donderdag 24 februari 2011

Iraanse oorlogsschepen varen Middellandse Zee binnen

Twee Iraanse oorlogsschepen - een fregat en een kleine destroyer - zijn dinsdagavond door het Egyptische Suezkanaal gevaren en op korte afstand van Israël de Middellandse Zee binnengevaren.

Israëlische functionarissen zeiden dat de twee schepen op zichzelf natuurlijk geen directe militaire bedreiging vormen, maar benadrukte dat de verplaatsing een "serieuze provocatie" is, en bewijs dat Iran zijn macht in de regio wil tonen.

Israëlische oorlogsschepen zullen de Iraniërs van een afstand volgen en op hen toezien bij hun reis naar Syrië. Verwacht wordt dat de Iraanse schepen een aantal maanden in Syrische havens liggen.

De Israëlische vice-premier Silvan Shalom zei, dat het sturen van de schepen naar de Middellandse Zee behoort bij de Iraanse inspanningen "gericht tegen het Westen, om de hegemonie en de controle over het Midden-Oosten." Het is ook bedoeld om aan de omringende Arabische landen te laten zien dat Iran is een macht is waarmee je rekening moet houden.

Vanuit Spanje zei de Israëlische president Shimon Peres, dat de marine-oefening de gelegenheid biedt om weer aandacht te schenken aan het uitdagende nucleaire programma van Iran, dat niet alleen Israël bedreigt, maar de gehele regio en de wereld.

Bron: IsraelToday.nl

Wij vinden dat Israël dit niet toe mag staan! Ook om bevoorrading van Hezbollah (via Syrië) tegen te gaan!

Israeli dolphin submarine