maandag 6 december 2010

Wilders in Israël: Problemen Midden-Oosten door islam


















Wilders zette hier zijn mening uiteen dat 'Jordanië de enige Palestijnse staat is die er ooit zal komen'.


Wilders zei dat Jordanië zichzelf tot 1970 Jordanië-Palestina noemde, en dat het daarom de Palestijnse staat is. Wilders pleit ervoor dat Palestijnen het recht krijgen om zich in Jordanië te vestigen, om daar dan hun eigen regering te kiezen.

Ook betoogde de PVV-leider dat er in het Westen te vaak met de beschuldigende vinger naar Israël wordt gewezen als het gaat om problemen in het Midden-Oosten. 'Israël is niet schuldig aan die situatie, maar de islam,' zei Wilders.

Wilders spreekt in Tel Aviv op uitnodiging van het zeer rechtse parlementslid Arieh Eldad.

De PVV-voorman zei ook tegen de Israëlische krant dat hij zich geen zorgen maakt dat zijn controversiële uitspraken de Nederlandse relatie met Arabische staten zullen schaden. 'De Nederlandse regering zal moeten uitleggen dat ik geen deel uitmaak van de regering en niet namens Nederland spreek. Jordanië kan nog wat leren van die democratische constructie,' aldus de PVV'er.

Zaterdag sprak Wilders met de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Avigdor Lieberman.

Bron: Elsevier.nl

Wilders spreekt met Lieberman

PVV-leider Geert Wilders heeft zaterdagmiddag in Jeruzalem een ,,lang en goed gesprek'' gehad met de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman. De politici spraken in vriendschappelijke sfeer over internationale zaken en partijpolitieke kwesties, zo meldde Wilders.

De PVV-voorman greep de ontmoeting ook aan om Israël te condoleren met de slachtoffers van de brand op de Carmelheuvel in het noorden van Israël. Door de brand zijn al meer dan veertig mensen om het leven gekomen. Wilders en Lieberman kennen elkaar al langer.

Wilders blijft nog even in het Midden-Oosten, waar hij zondag een toespraak zal houden in Tel Aviv. Hij zal daarin zijn standpunt toelichten dat Jordanië ,,de enige Palestijnse staat is die er ooit zal komen''.

De PVV-Tweede Kamerleden Wim Kortenoeven en Raymond de Roon vergezellen Wilders tijdens zijn bezoek aan Israël.

Bron: SpitsNieuws

Link: Geert Wilders’ Speech in Tel Aviv