woensdag 8 december 2010

Bolkestein: "Er is geen toekomst meer in Nederland voor 'bewuste' -zichtbare- Joden".

Joden kunnen in Nederland bijna niet meer in traditionele kleren over straat zonder lastig gevallen te worden door moslimjongeren.

De voormalige VVD-leider en eurocommissaris Frits Bolkestein heeft verklaard dat er geen toekomst meer is in Nederland voor 'bewuste' -dat is zichtbare- Joden, en dat zij hun kinderen daarom zouden moeten aanraden te emigreren naar bijvoorbeeld Amerika of Israël. Reden: het toenemende antisemitisme onder Marokkaanse jongeren.

'Ik ben pessimistisch,' aldus Bolkestein, die weinig heil ziet in een plan van PvdA kamerlid Ahmed Marcouch om 'lokjoden' in te zetten. 'Want het Palestijns-Israëlische conflict, dat vooral over de Westoever gaat, blijft woekeren. Ik voorzie geen spoedige oplossing en dan blijft ook het antisemitisme bestaan. Veel Marokkaanse en Turkse jongeren zullen zich niets aantrekken van de maatregelen.' (2) Bolkestein schetste hiermee een onjuist beeld van de reden van het antisemitisme, dat niets van doen heeft met de Westelijke Jordaanoever, maar met het feit dat in de islamitische Koran wordt opgeroepen de Joden uit te roeien en de moslimlanden daarom héél Israël willen doen verdwijnen.

Rabbijn Evers van het Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap noemt Bolkesteins pleidooi 'onaanvaardbaar' en roept de overheid op het toenemende antisemitisme beter aan te pakken. Volgens het CIDI (Centrum voor Informatie en Documentatie Israël) steeg het antisemitisme in Nederland vorig jaar met 55%. 'Er moet vanuit de regering een zeer duidelijk signaal zijn dat antisemitisme niet mag, niet kan. Bijvoorbeeld door het verbieden van haatpreken van imams via de televisieschotel. Het Midden-Oostenconflict moet niet overwaaien,' aldus Evers.

Ook Bolkestein ziet dat de Arabische TV-zenders die in ons land vrijelijk via de schotel kunnen worden bekeken een slechte invloed hebben op de Marokkaanse en Turkse jeugd. Deze zenders geven vrijwel zonder uitzondering een sterk éénzijdige anti-Israëlische, anti-Westerse en pro-Islamitische berichtgeving. Eén van de gevolgen is dat Joden amper nog met een keppeltje over straat durven en dat op sommige scholen al niet meer onderwezen wordt over de Holocaust vanwege de vijandige reacties van allochtone (islamitische) leerlingen. Ook moeten veel Joodse samenkomsten en instellingen -zoals scholen- tegenwoordig beveiligd worden.

Evers begrijpt de suggesties van Bolkestein wel, maar vind diens oplossing 'niet getuigen van daadkracht'. De rabbijn is op dit moment in Brussel waar hij een samenkomst bijwoont van rabbijnen en imams uit verschillende Europese landen. Vanmiddag spreken zij met EU-president Herman van Rompuy, omdat het antisemitisme onder allochtonen van islamitische afkomst ook in andere Europese landen aan het toenemen is.

Bron: XanderNieuws