maandag 13 december 2010

Arrestaties bij antiabortusmars

DEN HAAG – Tijdens een betoging van antiabortusorganisatie Schreeuw om Leven in Den Haag zijn zaterdagmiddag vijf tegendemonstranten aangehouden. Dat heeft de politie zaterdag gemeld.

Drie tegendemonstranten werden aangehouden omdat ze hun demonstratie niet op tijd hadden aangemeld en zich bij controle niet konden legitimeren. Later op de middag volgden nog twee arrestaties wegens verstoring van de openbare orde. De mars verliep verder rustig, aldus de politie.

Vorig jaar, toen Schreeuw om Leven de betoging had belegd in Amsterdam, verrichte de politie drie arrestaties. De Amsterdamse Noorderkerk was jarenlang het eindpunt van de mars. Omdat de mars steeds meer beveiliging vereiste, vroeg de kerk de organisatie in 2008 uit te zien naar een ander pand. Twee actiegroepen, de Dolle Mollies en de Haagse Anti Fascistische Actie (AFA), hadden vooraf opgeroepen de betoging van Schreeuw om Leven van zaterdag te verstoren.

Bron: Ref.Dagblad

Voor de 18e keer hield de christelijke anti-abortusorganisatie: 'Schreeuw om leven' zaterdag een demonstratie in Den Haag. Ruim 400 mensen deden mee.