zondag 24 oktober 2010

Wilders juicht meer nederzettingen Israël toe


Wat PVV-leider Geert Wilders betreft, komen er zoveel mogelijk joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. Hij liet dat zaterdagavond via twitter weten. Volgens hem is Jordanië ,,de enige Palestijnse staat die er ooit zal komen.''

,,Judea/Samaria zijn Israël dus hoe meer joodse nederzettingen daar hoe beter'', twittert Wilders. Hij doelt daarmee op het door Israël in 1967 op Jordanië veroverde gebied. De Westelijke Jordaanoever is een van de Palestijnse gebieden (valse tekst in dit artikel; het is Israël's gebied) maar joodse kolonisten bouwen er nog steeds nieuwe nederzettingen. Daarover bestaat internationaal veel kritiek.

Ook Nederland is tegen de bouw van nederzettingen en streeft naar zowel een Palestijnse als een Israëlische staat met de grenzen van 1967 als uitgangspunt. Wilders gaat hier met zijn standpunt recht tegenin.

In een toelichting op zijn tweet liet Wilders weten dat het hem ,,helemaal niks interesseert'' dat zijn standpunt strijdig is met het Nederlandse buitenlandbeleid. ,,De PVV zal een Palestijnse staat nooit steunen, behalve dan Jordanië.'' Dat land is volgens hem feitelijk al de Palestijnse staat. ,,Jordanië is Palestina.'' Het kabinet of de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal hebben pech als de PVV-mening ze niet bevalt, aldus Wilders. Voor kwesties waar de PVV het niet mee eens is, moet de coalitie steun van de oppositie zoeken. De meeste partijen steunen de tweestatenoplossing overigens al jaren.

Bron: DePers

Wij als Christen-Zionisten zijn het hiermee geheel eens met Wilders. Hij is één van de weinigen pro-Israël politici van Nederland in ons anti-Israël zijnde politieke landschap. De VVD en het CDA maken een grote vergissing door in het regeerakkoord op te nemen dat Israël zich moet terugtrekken tot de zgn. grenzen van vóór 1967, om een tweestaten-'oplossing' mogelijk te maken. Dit is een onmogelijke eis, omdat dat voor Israël's veiligheid en defensie de doodssteek zou betekenen. Wij zullen de nieuwe Minister van Buitenlandse Zaken, Uri-Rosenthal schriftelijk op de hoogte brengen van deze politieke dwaling.