dinsdag 5 oktober 2010

Christenen steunen Joden nu bouwstop in de nederzettingen eindigt


Honderden christenen uit een dozijn landen kwamen zondagavond samen met 3.000 Israëliërs in de kleine Joodse gemeenschap Revava in Samaria ter gelegenheid van het einde van de zelfopgelegde Joodse bouwstop in de zogeheten Westbank.

De Christenen waren in Israël om deel te nemen aan de jaarlijkse viering van het Loofhuttenfeest van het International Christian Zionist Center (ICZC). Het thema van de feestdag was dit jaar Genesis 22:17, waar God aan Abraham belooft ‘uw zaad zal de poorten zijner vijanden in bezit nemen’. 

ICZC directeur Jan Willem van der Hoeven vond het gepast dat zijn groep hun geloof in deze tekst toont door fysiek achter het volk van Israël te staan, nu zij dit noodlottige besluit intrekken dat Joodse bouw in Judea en Samaria stil legde, zoals was geëist door de VS en de Arabieren.

"Wij als niet-Joden zeggen u, wees sterk en moedig om het land te bezitten", riep Van der Hoeven op in Ariël, in centraal Samaria, kort voor de rally in het nabijgelegen Revava.

In Revava werden de Christenen met hun heldere vaandels en nationale vlaggen overspoeld door de Israëlische en internationale media voordat zij zich mengden onder de duizenden gelovige Israëliërs uit het hele land, die gekomen waren om de Joden van Judea en Samaria te bemoedigen.

De Israëli's leken verrast, maar zeer dankbaar om deze buitenlanders op deze afgelegen plaats te zien bij deze gelegenheid. De meesten begroetten de Christenen hartelijk en velen applaudisseerden luid toen de vlaggen van verscheidene landen naar voren werden gedragen.

Ayoub Kara, onderminister voor de ontwikkeling in de Negev en Galilea en knessetlid voor Likud, die een Israëlische Druze is, sprak de menigte toe in een vurige zionistische toespraak, en richtte dan zich tot de Christenen en zei:

"Ik zeg tegen alle niet-Joden die hier aanwezig zijn, ook ik ben geen Jood, maar in de geest ben ik het meest Joods, Ik ben het meest zionist, en dat bent u ook! Goed van u dat u hier bent om Israël te steunen."

Lees het hele artikel: http://israeltoday.nl/