woensdag 8 september 2010

Regering met PVV verdient steun CU (maar die faalt)

Het is juist positief dat de SGP een regering met de PVV onder voorwaarden wil gedogen, reageert drs. L. P. Dorenbos op prof. dr. Roel Kuiper (RD van zaterdag). Laten CU en SGP op dit punt de gelederen sluiten. 

Met stijgende verbazing las ik het kapittelend stuk van prof. dr. Roel Kuiper, lid voor de ChristenUnie in de Eerste Kamer, over een SGP die erover nadacht om eventueel een door de PVV gedoogd VVD/CDA-kabinet te steunen. Inderdaad beroept ook de SGP zich op Groen van Prinsterer en de bijzondere geschiedenis van de godsdienstvrijheid in ons land. Inderdaad heeft de CU tot verbazing van velen zich nogal links verwijderd van de SGP.

Als lid van de CU heb ik bij de laatste verkiezingen op de SGP gestemd omdat de CU in haar programma niet langer pleit voor de afschaffing van abortus. Hoe is het mogelijk? De CU marchandeert ook met de Bijbelse normen als het gaat over seksualiteit (zoals homoseksualiteit). Het geeft dan ook geen pas om te doen alsof de SGP zich van de CU verwijdert. 

Het argument dat Wilders niet gedoogd kan worden vanwege zijn „beledigend en vernederend taalgebruik” gaat voorbij aan de terechte bezorgdheid die de PVV heeft over het gevaar van de islam. De grenzeloze naïviteit van de politiek in Den Haag en bij vele kerken, inclusief dus kennelijk de CU, over de dictatuur van de islam, en het absoluut afwijzen van elke vorm van godsdienstvrijheid door de islam zou elke politieke partij wakker moeten schudden. Worden de kranten dan niet gelezen in Den Haag?

Het in zich verdeelde en zwalkende CDA heeft ons land een slechte dienst bewezen door een rechts regeerakkoord weg te gooien om ruim baan te maken voor links. Het is juist te prijzen dat de SGP haar invloed aanwendt om ethische grenspalen te zetten. 

En als de PVV sterk opkomt voor de veiligheid in ons land, is dat te prijzen. Welke partij durft de verloedering in ons land aan te pakken? En zelfs op het gebied van het ongeboren leven heb ik van Agema, nummer twee op de PVV-lijst, behartigenswaardige woorden gehoord. 

Bovendien, wat verwacht de CU na de door haar toegejuichte aanvankelijke mislukking van deze formatiepoging van de mogelijkheid van paars plus of welke coalitie van linkse snit dan ook? De uithalen van D66-leider Pechtold naar de christelijke principes van bescherming van het leven, seksualiteit en vrijheid van onderwijs en godsdienst spreken voor zich. Wil de CU dan opnieuw de ramp zien van een paars kabinet, dat ons homohuwelijk, euthanasie en vrije drugs heeft gegeven en straks de pil van Drion?

CU en SGP zijn geroepen om de gelederen te sluiten. Juist in de Eerste Kamer hebben zij een roeping en een unieke kans om grotere invloed dan ooit op het landsbelang uit te oefenen. 

De auteur is voorzitter van de stichting Schreeuw om Leven.

Bron: Ref. Dagblad