dinsdag 24 augustus 2010

Volkstelling India: foto’s en vingerafdrukken van iedereen


India telt meer dan 1,1 miljard inwoners © Epa

India is begonnen met het hertellen van zijn bevolking. Daarbij worden van iedereen die 15 of ouder is foto’s en vingerafdrukken geregistreerd, voor een nationale biometrische databank.

Aan de hand van die gegevens krijgt elke inwoner een identiteitsnummer. Ook gegevens in verband met de nationaliteit en de burgerlijke status worden opgenomen.

De volkstelling is een gigantische opdracht: India telt meer dan 1,1 miljard inwoners. Er worden dan ook 2,5 miljoen ambtenaren ingezet voor de taak. 

Naar verluidt zullen de hertelling en de verzameling van biometrische gegevens 11 maanden in beslag nemen, en 1,25 miljard dollar kosten.

De opdracht is ook niet zonder moeilijkheden. Zo is er de immense omvang van het land, waarvan sommige delen gecontroleerd worden door separatistische groeperingen. 

Daarnaast is er ook sprake van een grote diversiteit van culturen en talen. Nog een bijkomend probleem is de ongeletterdheid dat een groot deel van de bevolking treft

Bron: Knack.be

"En hem (het beest, de antichrist, komende wereldleider) werd macht gegeven over elke stam en natie en taal en volk. En het (de valse profeet, komende wereldreligie-leider) maakt, dat aan allen, de kleinen en de groten, de rijken en de armen, de vrijen en de slaven, een merkteken gegeven wordt op hun rechterhand of op hun voorhoofd, [en] dat niemand kan kopen of verkopen, dan wie het merkteken, de naam van het beest, of het getal van zijn naam heeft." (Openbaring 13:7b,16,17)

"In die dagen vaardigde keizer Augustus een decreet uit dat de hele wereld zich moest laten registreren (volkstelling). Allen gingen op weg om zich te laten inschrijven, ieder in zijn eigen stad. Zo ook Jozef; hij ging van de stad Nazaret in Galilea naar Judea, naar de stad van David, Betlehem genaamd, omdat hij uit het huis van David stamde, 5 om zich te laten inschrijven, samen met Maria, zijn verloofde, die zwanger was (van Jezus, de Zoon van God)." (WV95).

Is het toevallig dat vlak voor de tweede komst van Jezus Messias naar deze aarde, deze volkstellingen van rijk en arm (maar nu biometrisch) plaatsvindt? Deze Bijbelverzen bewijzen van niet!