zondag 16 mei 2010

Netanyahu: Bijbel bewijst dat Jeruzalem toebehoort aan Israël

De Damascuspoort te Jeruzalem ligt in de Arabische-buurt in het Oude-Stadsgedeelte. Toen wij er waren 20 maart 2010 j.l. zag het er zo uit, Arabische/Palestijnse handelaren rondom de Damascuspoort:




















Daarom is de volgende foto mooi om te zien, omdat ook de Damascuspoort de Staat Israël en het Joodse volk toebehoort!










De viering van Jeruzalem Dag bij de Damascuspoort

Ter gelegenheid van 'Jerusalem Day' heeft de Israëlische premier Netanyahu afgelopen week tot ergernis van velen verwezen naar de Bijbel bij zijn herhaling dat Jeruzalem toebehoort aan de Joden en altijd de eeuwige en ongedeelde hoofdstad van Israël zal blijven.

Netanyahu hield het Israëlische parlement voor dat Jeruzalem en haar alternatieve Hebreeuwse naam 'Sion' -waar de term 'Zionisme' van is afgeleid- maar liefst 850 keer in de het Oude Testament en 142 x in het Nieuwe Testament van de Bijbel voorkomen, bij elkaar 992 x. 'Ik raad u aan de heilige geschriften van andere religies te raadplegen om te zien hoe vaak Jeruzalem daarin genoemd wordt,' zei Netanyahu, daarbij verwijzend naar het feit dat ondanks de Islamitische / Palestijnse claim op Jeruzalem niet één van de 16 Arabische namen voor de stad in de Koran worden genoemd.

'Jerusalem Day is de dag waarop Jeruzalem eindelijk bevrijd werd (in 1967) en de stad alle inwoners, zowel Joods als Arabisch, onder haar vleugels kon nemen. Daarom zal ze nooit opnieuw worden verstikt, verduisterd of verdeeld,' verzekerde Netanyahu zijn toehoorders. 'Wij zijn de generatie die het voorrecht kreeg onze heilige plaatsen te bevrijden en weer in eigen handen te krijgen. Het is aan ons om dat recht door te geven aan onze kinderen.'

Netanyahu noemde tevens het vorige week met indirekte gesprekken opnieuw opgestartte vredesproces met de Palestijnen. 'Ik geloof dat we vrede zullen sluiten, maar iedereen die suggereert dat de problemen rond het vredesproces te maken hebben met Jeruzalem wil ik eraan herinneren dat Jeruzalem eerder verdeeld was, maar dat er desondanks toch oorlogen uitbraken... Uiteindelijk zal het feit dat het Joodse volk in haar eigen land leeft en in bouwt haar hoofdstad geen obstakel voor het bereiken van vrede zijn.'

'De waarheid is dat Jeruzalem ons levensbloed is. We hebben er een duizenden jaren oude, onverbrekelijke band mee, 3000 jaar. We hebben deze band nooit losgelaten, niet toen de Tempel voor de eerste keer vernietigd werd en ook niet toen deze voor de tweede keer vernietigd werd.'

Sinds de vernietiging van de tweede Tempel door de Romeinen in het jaar 70 is Jeruzalem bezet geweest door de Byzantijnen, de Europese kruisvaarders en de Ottomaanse Turken. In 1917 namen de Britten de stad over, totdat de VN in 1947 bij de heroprichting van Israël besloot dat de status van Jeruzalem binnen enkele jaren door een referendum beslist moest worden.

De Joden gingen hiermee akkoord, de Arabieren echter niet. Gedurende de onafhankelijkheidsoorlog in 1948 bezetten Jordaanse troepen Oost Jeruzalem. Tijdens de Zesdaagse oorlog in 1967 werd het Oosten van de stad echter bevrijd door de Israëli's. Inmiddels wonen er zo'n 750.000 mensen in de stad, waarvan 2/3 Joods en 1/3 Moslims / Palestijns. (1)

Bron: XanderNieuws