dinsdag 12 januari 2010

Israël zinspeelt op ingrijpen in Gaza












Ehud Barak (foto: EPA)

JERUZALEM/GAZA–STAD (ANP) – Israël oefent steeds meer druk uit op de radicaalislamitische Hamasbeweging om een einde te maken aan de raketbeschietingen die militanten vanuit de Gazastrook uitvoeren op de Joodse staat. In navolging van premier Benjamin Netanyahu heeft minister van Defensie Ehud Barak een nauwelijks verholen oorlogsdreigement geuit.

„Hamas heeft geen behoefte aan een nieuwe directe confrontatie met Israël", zei Barak tegenover verslaggevers in Tel Aviv. Hij gaf daar uitleg over een nieuw antiraketsysteem tegen de Palestijnse raketten, dat deze zomer in gebruik wordt genomen. „Ik hoop dat ze gaan optreden, en anders…", zinspeelde Barak op actie door het Israëlische leger tegen de militanten in de kuststrook. De minister was gevraagd of hij het mogelijk acht dat er een nieuwe Gazaoorlog komt.

Premier Benjamin Netanyahu kondigde zondag al aan dat er een „krachtige reactie" zou komen op de raketbeschietingen vanuit de Gazastrook. Volgens Netanyahu schoten militanten vorige week twintig mortiergranaten en andere explosieven af op Israël.

Na de aankondiging van de premier vonden drie mensen in de Gazastrook de dood tijdens een bombardement door de Israëlische luchtmacht. Donderdag waren ook al drie Palestijnen overleden tijdens bombardementen door het leger van Israël. Aan de Israëlische kant van de grens vielen geen doden.

Een zegsman van Hamas, Samu Abu Zuhri, noemde maandag de Palestijnse raketaanvallen een reactie „ op de voortdurende Israëlische agressie". Een andere Palestijnse functionaris meldde op anonieme basis dat Hamas wel met andere Palestijnse groepen om de tafel wil gaan zitten om ze te bewegen hun raketaanvallen vanuit Gaza op Israël te stoppen. Hamas is sinds juni 2007 aan de macht in de sterk verarmde kuststrook die grotendeels van de buitenwereld is afgesloten.

Een jaar geleden vormden de raketbeschietingen door Palestijnse militanten nog de aanleiding voor Israël om drie weken lang oorlog te voeren tegen Hamas. Circa 1300 Palestijnen, onder wie een groot aantal burgers, en dertien Israëli’s kwamen destijds om het leven.

Bron: RD

De ECZP wist/weet/gelooft aan de hand van het Profetisch Woord in de Bijbel, dat het met Gaza nog niet afgelopen/voorbij is. Israël zal aan het Woord van God voldoen (zonder dat zij het waarschijnlijk zelf beseffen) en de volgende profetieën omtrent Gaza zullen vervuld worden:

"Zo zegt de Here: Om drie overtredingen van Gaza [tegen Israël en Gods volk de Joden], ja om vier [o.a. de herhaaldelijke Hamas raketaanvallen op Israël], zal Ik het niet herroepen . Omdat zij een gehele bevolking hebben weggevoerd [Joden zijn letterlijk uit hun huizen in Gaza weggevoerd] om die aan Edom [aan de wereldse druk] uit te leveren, Zal Ik vuur werpen binnen de muur van Gaza, zodat het zijn burchten verteert [zie o.a. door luchtaanvallen Israël], En zal Ik de inwoners uit Asdod uitroeien en de scepterdrager uit Askelon, en zal Ik mijn hand keren tegen Ekron [deze steden zijn nu nog Israël’s bezit, dus dat is nu nog moeilijk profetisch te plaatsen], zodat de rest der Filistijnen [Palestijnen] te gronde gaat zegt de Here Here." (Amos 1:6-8)

"Want Gaza zal verlaten zijn, en Askelon tot een woestenij worden, Asdod zal men op de middag verdrijven, en Ekron zal ontworteld worden. Wee u, bewoners der zeekust, volk der Keretieten! Het woord des Heren is tegen u, Kanaan, land der Filistijnen [Palestijnen], en Ik zal u te gronde richten, zodat er geen inwoner meer zal zijn. De zeekust zal worden tot weideplaatsen, tot putten der herders en tot kooien voor schapen. De kust [Gaza] zal ten deel vallen aan het overblijfsel van het huis van Juda [Israël, de Joden]; daarop zullen zij weiden; in de huizen van Askelon zullen zij zich des avonds legeren, want de Here, hun God [van Israël], zal acht op hen slaan en een keer in hun lot brengen." (Sefanja 2:4-7)

"Askelon zal het zien en vrezen, ook Gaza, en het zal hevig beven, en Ekron, omdat zijn verwachting zal beschaamd worden; dan zal de koning uit Gaza verdwijnen [Arafat's dood] en Askelon zal onbewoond zijn. Dan zal een bastaardvolk in Asdod wonen [o.a. Hamas], en Ik [zegt God] zal de trots der Filistijnen [Palestijnen] uitroeien. Ik zal hem het bloed [wraak en moord] uit de mond verwijderen en de gruwelen [haat, jaloezie en leugens] van tussen zijn tanden, en dan zal ook hij [de Palestijn] overblijven voor onze God, zodat hij zal zijn als een stamhoofd in Juda, en Ekron als een Jebusiet [gered worden door het geloof in Messias Jezus en de God van Israël]." (Zacharia 9:5-6-7)