vrijdag 6 november 2009

Relatie Turkije/Israël ernstig verslechterd














Turkije: 'Iran is onze vriend, Israël wilde kernbom op Gaza gooien'

De anti-Israël demagogie van de Turkse regering neemt steeds grotere vormen aan. Nadat Turkije onlangs deelname aan een NAVO-oefening afzegde omdat Israël er ook aan zou meedoen en er een diplomatiek relletje ontstond omdat er op de Turkse TV een serie te zien is waarin Israëlische soldaten worden afgeschilderd als kindermoordende monsters, heeft de Turkse premier Erdogan Israël nu beschuldigd van het willen platgooien van Gaza met een kernbom, tijdens de anti-terreuroperatie Cast Lead in januari van dit jaar.

De Turkse premier maakte zijn aantijgingen onlangs in een interview met de Britse krant The Guardian. Het kantoor van de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Avigdor Lieberman, gaf als reactie: 'Wij reageren niet op dergelijke onzinberichten.' Onlangs verwierpen de mensenrechtenorganisatie UN Watch en de oprichter van collega-organisatie Human Rights Watch juist de éénzijdige, politiek gemotiveerde kritiek op Israël, onder andere naar aanleiding van de Gaza-operatie in januari.

Erdogan deed nog meer opmerkelijke uitspraken, die ongetwijfeld de nodige wenkbrauwen in het Westen zullen doen fronsen. Hoewel hij beweerde dat de strategische alliantie van Turkije met Israël nog steeds bestaat, gaf hij toe dat Turkije op dit moment betere relaties onderhoudt met Iran. 'Het leidt geen twijfel dat hij onze vriend is,' zei Erdogan over de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad. 'Als zijnde onze vriend hebben we zeer goede relaties en geen enkele problemen (met Iran).'

Bron: XanderNieuws

De oorlog tegen Israël zoals voorzegd door de Profeet Ezechiël in de hoofdstukken 38 & 39 komt steeds naderbij. Het naderen van het steeds islamitischer wordende Turkije (Huis van Togarma) tot Iran (Perzen), is hier een duidelijk voorteken van. De Bijbel voorzegt ook in deze hoofdstukken, dat deze alliantie van landen en legers op de heuvels van Israël zullen vergaan; en de wereld zal zien dat het God is die dit zal doen!