maandag 9 november 2009

Martijn van Dam's anti-Israël hetze

 

Controverse rondom bezoekende Israëlische minister Lieberman

Scherpe kritiek van de PvdA op de Israelische minister van buitenlandse zaken, Avigdor Lieberman, een paar dagen voor diens komst naar Nederland. En op Maxime Verhagen, de Nederlandse minister van buitenlandse zaken. "Deze man is extreem-rechts", aldus PvdA Kamerlid Martijn van Dam over de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman, die deze week een bezoek brengt aan ons land. Van Dam zei dat vanochtend in de uitzending van Goedemorgen Nederland op tv. Maarten Haverkamp, Kamerlid voor het CDA, is het niet met hem eens.

Beluister geluidsfragment



De insinuatie van dhr. van Dam, dat Israël willekeurig 'palestijnen' zou vermoorden, en zich dus niet aan het zgn. 'internationale recht' zou houden, is gewoon een haat-reaktie van dhr. van Dam, omdat wij (Nederland) de zeer eenzijdige Goldstone VN-resolutie niet ondersteund hebben, waarin Israël valselijk beschuldigd werd van oorlogsmisdaden in de Gaza-oorlog. Zie ook: hier. Met het zgn. 'Internationale Recht' waar links/liberale groeperingen, socialisten, incl. dhr. van Agt zo graag mee dwepen, daar hebben wij als C-Z inderdaad geen hoge pet van op; en wel hierom: Omdat het 'I.R.' helemaal geen zeggenschap heeft of bindende uitspraken kan doen.

Dat Lieberman volgens de naar lasterpraatjes luisterende van Dam gezegd zou hebben, dat "Israël Gaza met met een kernbom had moeten platgooien, komt volgens onze bronnen van een valse beschuldiging gemaakt door de Islamitische premier Erdogan van Turkije, lees hier, Lieberman maakte echter een vergelijking met het einde maken van WOII incl. Japan door grondinvasie etc. Nergens heeft hij gezegd dat Israël maar een 'nuke' op Gaza moest gooien. Het gaat om dit gewraakte artikel in de Jerusalem Post van 13 jan 2009, wat de pro-palestijnse groepen verdraaien met bewuste intentie Lieberman en Israël te schaden en te demoniseren.

Hier volgt de e-mail die ik aan Martijn van Dam schreef n.a.v. zijn optreden in Goedemorgen Nederland:

Geachte heer van Dam,

Het was natuurlijk te verwachten van u, dat u bij Goedemorgen Nederland iets over de komst van dhr. Lieberman ging zeggen. Toch heb ik mij weer vreselijk geërgergerd aan uw eenzijdige uitspraken, uw kromme vergelijkingen (Jörg Hayder) en uit het verband rukken van quotes zoudende door dhr. Lieberman gedaan.

Uw anti-Israël vriendenclub “Stop de ‘Bezetting’” schreef ik n.a.v. hun haatzaaiende kwalificaties (zoals de uwe, en tegenwoordig meer van uw linkse collega’s wild om zich heen gaan roepen over bep. Collega’s) dat dhr. Lieberman een ultra-rechtse Fascist is, en zijn toehoorders gevaarlijke extremisten, het volgende:

“Ik kan mij niet voorstellen dat dhr. Lieberman dat zo gezegd heeft. Wel is het een historisch feit, dat de groepen waar u zich achter schaart, meerdere malen aggressie-oorlogen tegen Israël hebben gevoerd; en daarbij luid hebben opgeroepen dat alle Joden de zee in gedreven moesten worden. Ik wil u eraan herinneren dat in 1948 met 2/3 meerderheid bij stemming in de VN-assembly Israël van de wereldgemeenschap tot Joodse Natie gegeven is, http://eczp.blogspot.com/2009/07/un-voting-to-establish-jewish-state-in.html waarin iedereen [ook 'palestijnen'] een gezegend leven en democr. bestaan mogen hebben en beleven. Maar uw partijen, incl. Arafat hebben dat nooit willen accepteren, en kozen - tot vandaag de dag - voor de weg van geweld. Dan kunt u wel de Palestijnen wel in hun slachtofferrol blijven propaganderen, maar dan moet er ook een keer de tijd komen dat u de realiteit onder ogen ziet; en niet enkel Israël als de boosdoener blijft bestempelen. Zoals gezegd gunnen wij alle arabische 'palestijnen' een goed leven, mits zij de [joden]haat en de oorlogvoering niet meer leren.”

U bent ook na mijn vorige e-mails niet veranderd helaas, in uw conquest tegen Israël en nu weer tegen een democratisch gekozen Minister van Israël. Neemt u een voorbeeld aan uw collega van de SP Harry van Bommel, wiens anti-Israël rol in de 2de Kamer u naadloos heeft overgenomen, waar is hij gebleven? Ja, hij moet met mevr. Duisenberg en mevr. Karabulut (D66) nog voor de Nederlandse Rechter verschijnen, voor het scanderen van haatzaaiende en antisemitische leuzen op het Museumplein te Amsterdam. Gaat u ook a.u.b. niet dezelfde heilloze weg!