dinsdag 17 november 2009

Khadaffi loochent kruisiging Jezus Christus & promoot Koran/Islam


Bron: NOS-Journaal

De basis van het geloof is dat Jezus gestorven is d.m.v. kruisiging door de Romeinen; en dat Hij uit de dood is opgestaan. De Koran loochend en ontkend (600 jaar later) dit Bijbelse en historisch bewezen verslag, dat Jezus van Nazareth gekruisigd werd onder het bewind van Pontius Pilatus.

Zie: Kunnen we er zeker van zijn dat Jezus aan het kruis gestorven is? 

Een gedeelte hieruit:

Alle vier de Nieuwtestamentische evangeliën vermelden dat Jezus gekruisigd is met de dood tot gevolg. Is er voldoende bewijsmateriaal om de conclusie te waarborgen dat deze rapporten nauwkeurig zijn? Alvorens op zoek te gaan naar een antwoord wil ik het belang van deze vraag benadrukken. De verzoenende dood en opstanding van Jezus zijn de hoekstenen van de doctrines van het christendom. Als één van beiden niet heeft plaatsgevonden dan is het christendom zoals gepreekt door de apostelen vals. Want als Jezus niet aan het kruis gestorven is, is er geen offerdood voor onze zonden zoals het Nieuwe Testament leert. Bovendien, gezien het feit de term “opstanding” verwijst naar de transformatie van een lichaam naar een onsterfelijk lichaam, was er als Jezus niet stierf geen lichaam om te transformeren d.m.v. opstanding.

Zonder opstanding is het christendom vals. De apostel Paulus leerde: “Maar als Christus niet is opgewekt, is uw geloof nutteloos” (1 Korintiërs 15:17). De evangeliën vermelden overeenkomstig dat Jezus vermelde dat Zijn opstanding als bewijs zou dienen voor Zijn claims over Zichzelf (zie Matteüs 12:39-40; Johannes 2:18-22). Dus volgens Jezus en Paulus is het tijd voor een andere wereldvisie als de Opstanding van Jezus niet zou hebben plaatsgevonden. Gezien het feit dat een opstanding de dood nodig heeft, evenzo is dood van Jezus door kruisiging een verbinding die niet verbroken kan worden als het christendom als waar moet worden beschouwd.

"Want ik had niet besloten iets te weten onder u, dan Jezus Christus en die gekruisigd." (1 Korinthiërs 2:2)

"En geen van de beheersers dezer eeuw heeft van haar geweten (ook de Islam vandaag de dag niet), want indien zij van haar geweten hadden, zouden zij de Here der heerlijkheid niet gekruisigd hebben." (1 Korinthiërs 2:8)

De kruisiging van Jezus en Zijn opstanding uit de dood bracht de overwinning over de duivel en zijn machten, en omdat dit de overwinning van de Zoon van God over de dood en de dode werken van religies inhoudt, verloochend de Islam en de Koran al deze Bijbelse waarheden. Khadaffi is dus een grove leugenaar en een verkondiger van een dood geloof en een dood boek.

Daarom ons advies: Lees de Bijbel