dinsdag 20 oktober 2009

Gaarkeukens in Israël: Hazon Yeshaya

Honger in Israël? Ja, u leest het goed! Er is honger in Israël, kinderen en oude van dagen, zelfs aan overlevenden van de holocaust. Ik heb zelf contact gehad per e-mail met de Oprichter en Voorzitter van Hazon Yeshaya, Abraham Israël en Directeur Ontwikkeling Shalom Verrilli. Dit zijn geweldig lieve mensen en onze hulp waardig. Het werk aldaar is ook geraakt door de economische recessie en de donaties worden minder. Daarom ook dat wij voor de gaar -en soepkeukens te Jeruzalem en in Israël opnieuw uw aandacht willen vragen. Dit is in ons (de CZ) hart van Godswege. Bekijk de volgende videos hoe Hazon Yeshaya ontstaan is, en hoe het nu gaat:



Hazon Yeshaya is een toonaangevende humanitaire organisatie in Israel die vecht tegen armoede en honger door het aanmoedigen en ondersteunen van projecten van Hazon Yeshaya Gaarkeukens in Israel.

Doelstelling is het dagelijks verschaffen van warme en voedzame maaltijden aan mensen van alle leeftijden, nationaliteiten en achtergronden, immigranten, Israeli’s, aan gezonde mensen, aan zieken, evenals aan verwaarloosde kinderen of kinderen uit gebroken gezinnen, mishandelde vrouwen die vluchten uit een relatie vol geweld, overlevenden van de Holocaust, en terreurslachtoffers en hun familie.

Hazon Yeshaya was de enige gaarkeuken die open bleef tijdens Sukkot, om in alle normale dienstverleningen te voorzien, inclusief het uitdelen van warme maaltijden. Bovendien hebben we ervoor gezorgd dat iedereen Sukkot kon vieren. Met Pesach hebben wij in 2009 Seders georganiseerd voor duizenden arme mensen.

De diensten die Hazon Yeshaya verleent zijn nu meer dan ooit nodig. De Israelische economie blijft achteruitgaan. De werkeloosheid blijft ongekend hoog en de regering snijdt in uitkeringen terwijl goedkeuring wordt verleend voor prijsverhogingen van basisproducten zoals brood. De armen worden het meest getroffen door deze veranderingen. Volgens een recent economisch rapport leven meer dan 1.63 miljoen Israeli’s onder de armoedegrens, waarvan 34,1 % kinderen en 22,2 % ouderen.



Geef hier uw donatie (donations) met creditcard: donationworld

Website Hazon Yeshaya