woensdag 30 september 2009

GODS SCHREEUW OM RECHT VOOR ZIJN VOLK

 Antwoord aan oud-premier Van Agt

Door: Jan Willem van der Hoeven


 







'
N.a.v. het boek van Dries van Agt:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Want de Here houdt een dag van wraak, een jaar van vergelding in Sions rechtsgeding." (Jesaja 34: 8)
 
God heeft een dag van toorn ten aanzien van wat Zijn Volk is aangedaan door de eeuwen heen tot aan nu toe.

Om na Hitler en zijn massamoord op het Joodse volk, in ons toen veelal Christelijk Europa voltrokken - de door Achmedinijad opnieuw aangekondigde moord op wat er nog overbleef van dit volk te bagatelliseren (waarvoor hij straks betere wapens zal hebben dan Hitler's gasovens), is een ten hemel schreiend onrecht.

Over recht gesproken!

Mijnheer Van Agt, Israël heeft het recht zich in haar eigen geboorteland te vestigen, hetgeen hun God hen als een eeuwigdurende bezitting beloofde. De Joden, die zich daar in het hun beloofde land komen vestigen, zijn geen kolonisten, zij komen thuis in Gods land als Zijn Volk!

Wanneer zelfs de vaak naar Israël onvriendelijke Verenigde Naties in 1947 de helft van dat door God aan hen beloofde land toewees, was het Joodse volk al dolblij. Zelfs al was het maar de helft, of minder dan de helft, dan de door Engeland gesteunde Balfour-declaratie aan hen oorspronkelijk toewees. Maar de Joden aanvaardden dit armzalige stukje van het aan hen beloofde land! Maar zelfs dat stukje land - door de Verenigde Naties aan hen toegedacht - was te veel voor de Arabische landen. Zij verklaarden de pasgeboren babystaat, nauwelijks bewapend, de oorlog, zoals het hier zo al beschreven wordt in Psalm 83.

Hoe herhaalt zich nu weer die geschiedenis!

Israël won deze door haar ongewilde oorlog, zoals ze iedere oorlog tegen haar beraamd won en zal winnen! Want God is met hen. Dat wil niet zeggen dat God datgene wat Israël verkeerd of fout doet goedpraat, maar vergeleken met de naties van de wereld glanst Israël in vergelijking. Zoals ik al schreef in mijn door Novapres uitgebrachte boek 'Babylon of Jerusalem': "De Palestijnse cirkel, de Arabische cirkel en de moslim cirkel hebben praktisch geen onenigheid over hun uiteindelijke doel - het ontwortelen van het kankergezwel - Israël, uit hun islamitische midden.

Dat is de reden waarom de PLO de Ayatollah Khomeini ondersteunde en met hem samenwerkte. Hoewel deze man geen Arabier was, kon hij als fanatieke moslim vertrouwd worden en zo deelnemen aan de strijd tegen de Joden. Khomeini ontving zeer veel hulp van Arafat. Toen hij de Ayatollah na de succesvolle revolutie kuste en omhelsde, zei hij: "Deze omhelzing is tot de bevrijding van Jeruzalem en Palestina."

Laten wij niet vergeten dat geen van de Arabische naties, noch de verderop gelegen islamitische staten ooit geëist hebben dat Arafat of de PLO hun Handvest moesten veranderen.

Waarom? Opnieuw, omdat uiteindelijk in de harten van miljoenen moslims het onderliggende verlangen leeft dat de Joodse Staat vernietigd moet worden! Of ze nu Arabische, Iranese of Maleisische moslims zijn, het maakt geen verschil. Vraag het hen en ze zullen zeggen: Het is de wil van Allah dat Israël vernietigd wordt.

Dit was wat een van de allereerste moslim Palestijnse Arabische leiders, de Grootmoefti van Jeruzalem, Haj Amin al Husseini, verklaarde, toen hij in 1942 met Hitler op de Berlijnse radio werd verwelkomd: 'Doodt de Joden - doodt hen met je handen, doodt hen met je tanden - dit is Allah welgevallig." Pagina 126 en 127 van het boek 'Babylon of Jeruzalem'.












Zo, dus Israël mag geen muur bouwen om haar door constant bloedige terreur bestookte en bedreigde burgers, vrouwen, mannen en kinderen onschuldig gezeten in bussen, restaurants of markten tenminste nog een beetje te beveiligen? Dat wordt dan, wetend dat dit een gevoelige snaar in het Westen raakt - door de vijanden van Israël slim een 'apartheidsmuur' genaamd.

Amerika mag wel een muur tussen haar en Mexico bouwen om te voorkomen dat ongewenste bezoekers zich als illegale burgers in de VS vestigen. Maar Israël, mijnheer Van Agt, mag geen muur ter verdediging bouwen om zo haar door zelfmoordenaars en terreur bedreigde bevolking tenminste een beetje te beveiligen.

Bent u echt zo blind voor de door de Israëliërs decennia langsgegane lijdensweg?

Amerika bombardeert twee Japanse steden, Nasaki & Hiroshima, waarbij 250.000 'onschuldige burgers' het leven verloren en wint zo de Tweede Wereldoorlog tegen Japan. Dat doet Israël niet, zij denkt er zelfs niet aan! De geallieerde strijdkrachten, die ook u en Nederland weer de vrijheid gaven, deden dit door hele steden in Duitsland plat te bombarderen en wonnen zo de oorlog, ook voor u! Dat doet Israël niet! Zij vecht - terwijl oorlog altijd vreselijk blijft, ook in Gods oog - meer humaan dan welke natie in de geschiedenis dan ook!

En u spreekt over een 'schreeuw naar recht'?

Heeft Israël na alle vijandigheden van zoveel zwaar bewapende vijanden en terreur niet het recht een muur ter verdediging te bouwen? Het recht zich te verdedigen?

Het recht in eigen land te wonen waar zij ook met hun naasten, de Palestijnse Arabieren, tenminste in vrede, willen wonen!

Uw schreeuw naar recht, na alles dat al is geschied, zou moeten zijn voor dit bijna door iedere natie verlaten en door vele naties gehate volk. Maar nee, u schaart zich als Christen Katholiek met uw schreeuw naast diezelfde wereld, die Hitler liet begaan en ook niet zo serieus nam. Totdat het voor de Joden en voor Europa te laat was!

Hebt u het dan niet door dat bij velen in het Westen er een grote bewogenheid is over het lot van de Palestijnse Arabieren, ook onder de Israëliërs zelf, zoals u dan ook aanhaalt in uw betoog. Maar dat voor de meeste Arabische leiders het Palestijnse probleem ondergeschikt is aan het andere - voor hen alles overheersende - probleem en dat is: het überhaupt bestaan van een onafhankelijke Joodse Staat in hun Mohammedaanse midden!

Dat moet opgelost worden en dan pas zal er voor hen vrede zijn. Nasser gebruikte, zoals bijna alle Arabische en Mohammedaanse leiders, het Palestijnse probleem om gans Israël in de Middellandse Zee te zien verdwijnen. Het ging hem als Arabische leider om "de Enderlösung" van het Joodse probleem, niet om de Palestijnen een eigen staat te geven. Ook Jordanië die bijkans zo waar de zogenaamde 'West Bank' illegaal bezette, dacht er niet aan om deze aan de Palestijnen, toen geleid door Shukeiry, af te staan. Wat was toen uw schreeuw naar recht voor die arme Palestijnen? Alleen als Israël nota bene tegen haar eigen wil in een verdedigingsoorlog diezelfde 'West Bank' bezet begint u met "uw schreeuw naar recht"

Arafat zei eens in een interview in het dagblad Trouw: "Vrede voor ons betekent de vernietiging van de staat Israël"!

Dus u mijnheer Van Agt heeft zorg, menselijke zorg en begrip voor de nood en pijn van de Palestijnen. De Arabische staten en veelal de Palestijnse leiders gebruiken uw goedwillige zorg en die van vele vredelievende Israëliërs voor een totaal ander doel en dat is: niet het Palestijnse probleem op te lossen, maar 'het Joodse probleem', namelijk Israël! Het is om die reden dat Hitler en zijn door hem geschreven 'Mein Kampf' zoveel aanhang heeft tot op deze dag onder de Arabische en Palestijnse leiders. Zij beogen uiteindelijk hetzelfde.

Laat in Gods Naam uw stem horen, mijnheer Van Agt, voor recht.

Ja, voor het recht dat het Joodse volk heeft om zich te verdedigen tegen allen die nog steeds hun vernietiging voorstaan - van de Hizbollah, tot Hamas, van Assad tot Achmedinijad, van de beweging Al Qaida tot de Neonazi's, ook in uw eigen land.

Want dat recht hebben zij, zoals het ongeboren, prachtige kind en schepsel in de baarmoeder van de vrouw het recht heeft om te leven. Een schreeuw om leven die u als minister-president van Nederland indertijd had moeten beantwoorden.

Zijn/haar schreeuw voor 'recht om te leven' werd toen helaas ook niet voldoende door u gehoord.

Jan Willem van der Hoeven, Directeur

International Christian Zionist Center